View Single Post
Vechi 21.04.2014, 19:53:47
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Iustin,tare imi este teama ca,din mai multe perspective,intrebarea mea,cel putin pentru mine,va ramane una partial retorica.Reusesc cu greu sa-i mai inteleg pe contemporanii mei :) dar sa mai pot deduce ce gandea un evreu inviat din primul secol.Adeseori suntem tentati sa proiectam retrospectiv o intelegere diferita de gandirea acelui moment.Am incercat procedeul pe idei mult mai simple si rezultatele,privite realist,au fost cel putin artificiale.Intrucat Lazar nu a lasat nici un fel de marturie personala iar NT nu intra in detalii doua lucruri pot spune cat de cat sigur: 1.A trecut printr-o experienta unica care in mod cert i-a modificat intelegerea si 2.A avut un fel de revelatie(poate chiar deloc departata de ce spui tu)care in mod cert a fost efectul experientei avute.Intrucat traditia afirma ca Lazar a fost hirotonit ulterior episcop al Ciprului se poate afirma ca acest element de legatura poate arunca lumina corecta asupra intelegerii lui Lazar si a consecintelor experientei avute.
Reply With Quote