Hristos a inviat!
Mult timp, pe cand eram in tara, imi faceam mustrari de constiinta ca in toata perioada cat am stat in UK, nu am stiut de existenta manastirii din Essex, unde odihneste Parintele Sofronie. Astazi, Dumnezeu a oranduit sa prind Sf. Liturghie de la inceput, (la 8, astazi, dar in mod obisnuit incepe la 7 dimineata, si ma temeam sa nu intarzii) chiar acolo, in locul acela dumnezeiesc de placut. Dupa slujba, am cunoscut maicutele romance si am stat de vorba, dupa micul dejun avut impreuna cu toti de-acolo, printre care si Parintele Zaharoiu, care nu de mult a conferentiat pe la Cluj. Mi-au propus sa raman cateva zile, dar nu eram nici singur si nici pregatit pentru asta. Mi-am exprimat speranta ca intr-o zi, daca e spre binele si folosul cuiva anume, Dumnezeu va orandui si asta...
Recomand celor care au ocazia, sa nu-si refuze aceasta sansa unica de a ajunge acolo... In ciuda unor pareri pur subiective, am constatat ca exista bucurie duhovniceasca si pe aceste meleaguri, ba mai mult, am intalnit oameni aparent banali, dar in sufletele carora se ascunde acel har pe care numai bunul Dumnezeu s-a indurat si l-a asezat acolo. Ajunsesem sa ma intreb... ce caut eu aici... Acum cred ca stiu... Iata lectii si locuri, de care nu pot sa nu tin cont in cele viitoare!
Bucurii si mantuire, tuturor!