Subiect: Ecumenism?
View Single Post
Vechi 22.04.2014, 00:06:16
calinp calinp is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2014
Implicit

antoniap
nu stiu ce dictionar e acela. eu ma refer la ecumenism in sensul de miscare de apropiere fata de cei de alte culte, ca si fata de pagani, de altfel. toti sfintii parinti au facut asta, doar ca ei cu mare succes - atragand la adevar oameni particulari si comunitati intregi. De pilda, Sf Fotie, care avea Occidentul tot cu Filioque, ca acum, dar i-a facut ortodocsi, fara sa le zica fatalai ca sunt barbieriti, de pilda, cum fac niste mari barbosi de acum.

oaie cugetatoare
Poti sa Il ai si fara taine - istoria bisericii o arata. De pilda, cei 40 de mucenici.
Ce sa argumentez - asa zice el in greceste, daca poti urmari. dar ecumenismul nu inseamna sincretism ci disponibilitate de dialog.
Nu poate ramane asa, in aer, sa anatemizeze el pe ocolite sinodul BOR. Si aceia sunt tot hirotoniti. Nu e un concurs care anatemizeaza mai tare. Asta e la tara, cu babele la gard.
Canoanele sunt publicate si se pot citi. Daca nu avem duh nici sa citim asta, despre ce mai putem vorbi? Oricum, mai mari insulte la adresa ierarhiei bisericesti ca in cazul antiecumenismului nu am vazut.
Sa zicem ca ma fac si eu preot si a doua zi ies in fata si anatemizez patriarhii rusiei si bulgariei, ca vreau eu - si mai adaug si toti ereticii din secolele III-IV, asa, pentru efect. Cum se poate califica asa ceva?
Reply With Quote