Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Ortodoxia fara cele 7 taine nu exista, iar cele 7 taine nu exista in afara Ortodoxiei.Iar Ortodoxia este singura cale lasata de Dumnezeu pentru mantuire.
|
Tocmai ziseram despre cei 40 de mucenici. Si aceia au fost chiar sfinti. Se pot da nenumarate exemple clasice: Sf Arsenie, Sf Constantin etc Mai nimeni din rai nu se potriveste rigorii unui catehism scolaresc
Citat:
Dezvolta
|
De aceea am dat linkul spre cartea aceea.
In plus, atitudinea rigorista o combate Pavel in I Cor. iar in II Cor lamureste cam cum e cu exceptiile: la crestini exista mereu un "dar"
II Cor. 4. 8 În toate pătimind necaz, dar nefiind striviți; lipsiți fiind, dar nu deznădăjduiți;
9. Prigoniți fiind, dar nu părăsiți; doborâți, dar nu nimiciți;
II Cor 6
9. Ca niste necunoscuti, desi bine cunoscuti, ca fiind pe pragul mortii, desi iata ca traim, ca niste pedepsiti, dar nu ucisi;
10. Ca niste intristati, dar pururea bucurandu-ne; ca niste saraci, dar pe multi imbogatind; ca unii care n-au nimic, dar toate le stapanesc.
Citat:
Eu cred ca ne judeca, daca noi mirenii nu avem taina Sfantului Botez,
taina Spovedanii, taina Impartasaniei.
|
Ne judeca mai ales daca le avem si ele nu sunt roditoare, nu avem si fapte bune, ca samarineanul milostiv
Citat:
Hirotesia este o binecuvantare si se transmite o imputernicire administrativa(De la om la om). Hirotonia este o Taina si reprezinta primirea Darurilor Sfinte pentru preotie
(De la Sfantul Duh prin om catre om )
|
duhovnicia se da prin hirotesie, uita-te in arhieraticon daca nu crezi
Citat:
Mirenii care doresc un duhovnic pe masura problemelor acestora, se roaga la Dumnezeu pentru a-l gasi. In momentul cand ai credinta in Dumnezeu
nu mai ai nevoie de garantii.
|
Pai ai spus ca nu poti citi nimic fara duhovnic, deci ca el ar fi garantia intotdeauna. De aia am zis ca nu e asa de simplu - desi nu vreau sa te smintesc de cineva. Dar e plina lumea de preoti vazatori cu duhul inchipuiti.
Citat:
Acestea sunt problemele lor interne pe care trebuie sa le rezolve (ca in orice administratie).
Ce legatura au probleme administrative ale oamenilor cu Ortodoxia (Invatatura lasata de Sfanta Treime) ?
|
Daca nu au legatura, sa nu mai facem atmosfera impotriva ierarhiei incearca sa rezolve, facand galerie unora care incearca sa strice