Citat:
În prealabil postat de Sara I
Nu stiu daca noi, neoprotestantii, putem..Noi am mers cat am putut. Cu ce am avut. Dar noi nu avem ce aveti voi.
|
Hristos a inviat!
Din pacate vad ca el tot neoprotestant se considera, dar poate ca se va intoarce la credinta dupa aceste momente. Inca de cand am devenit credincios am vazut pe la tv astfel de atitudini ale neoprotestantilor (unii mai liberali), care vor sa salveze tara, adica sa fie toti crestini si ii incurajeaza pe ortodocsi. Pentru ca ei se considera la fel ca ortodocsii, iar pentru ei nu conteaza ca cineva e ortodox sau neoprotestant, important e sa fie crestin. Iar unii ortodocsi (tot mai liberali) se entuziasmeaza cand vad ca un catolic sau un neoprotestant nu respinge ortodoxia sau chiar mai citeste si din sfinti. Si chiar ii considera pe acesti eterodocsi mai buni de apreciat decat multi ortodocsi. Asta e doar ecumensimul, adica toate cultele sunt la fel, nu are nicio valoare. Primul pas e sa faca parte din Biserica, sa fie Botezat si sa ia parte la Sfintele Taine, restul e egal cu zero. Nu are nicio importanta daca un catolic, hindus sau altceva nu ponegreste ortodoxia sau chiar o apreciaza. daca ramane tot catolic sau neoprotestant si nu ajunge sa faca parte din Biserica tot nu a facut primul pas.