View Single Post
Vechi 24.04.2014, 11:26:43
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Sfinții Părinți, fără excepții, au văzut drept prim scop al Liturghiei împărtășirea clerului și a credincioșilor mireni cu Trupul și Sângele Domnului. Tu poți emite alte idei ”demne” de urmat. Vrednic nu este nici unul, strădania noastră să fie a ne pregăti fiecare după puteri. Nu este de vină duhovnicul că noi nu vrem mai mult...deși unii au cam înțeles greșit sau nu știu care este scopul Sfintei Liturghii.
Sunt curios cum comentezi îndemnul ”Luați mâncați...” repetând ca papagalii acest îndemn, iar mirenii refuză politicos pentru că nu sunt vrednici. Și uite așa schimbăm noi sensul Sf. Liturghii, transformând-o într-un spectacol de teatru în care preotul vorbește singur, iar mirenii sunt spectatori și nu actori.
Sfanta Liturghie nu poate fi un spectacol de teatru pt ca noi suntem datori ,dupa putinta fiecaruia , sa traim rugaciunile aceste slujbe ,sa incercam sa ne rugam impreuna cu preotul si cantaretii.
Daca ar fi dupa acest criteriu ,Sfanta Liturghie este oricum un spectacol de teatru la sfarsitul caruia se impartaseste fiecare .
Eu cred ca sfanta Impartasanie e un eveniment ,deci prea deasa impartasanie poate crea obisnuinta.
Reply With Quote