Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Annyta, de acord cu tine, nu cunoșterea, ci curăția inimii.
Însă e bine de știut că nu mergem la biserică (la Sf. Liturghie) ca ne fie mai bine, pentru spor în viață, sănătate sau altele, ci scopul primordial este de a uni cu Hristos și pentru ca noi să fim una cu El. Toate celelalte, ajutor, sănătate sunt consecințe ale unirii noastre cu Hristos. Bineînțeles, mergem la biserică și să dăm slavă lui Dumnezeu și să-I mulțumim pentru toate prin rugăciune, la fel cum aducem cinste Maicii Domnului sau sfinților.
Când ne cumpărăm un telefon, o mașină sau orice altceva suntem interesați ce funcții au până la cele mici detalii, cu atât mai mult ar trebui să fim interesați și să cunoaștem cele legate de biserică. Lipsa interesului de a cunoște e un semn al indifernței noastre. Iertare, nu mă refer la tine, ci vorbesc la modul general.
|
Mă simt mai bine sufletește, mă cercetez, ascult... Nu mă duc să cer mașini străine.
Eu nu sunt interesată de toate funcțiile telefonului sau ale mașinii. Mai aflu câte ceva pe parcurs, dacă mi-e de folos rețin, dacă nu, nu mă complic.