View Single Post
Vechi 25.04.2014, 19:59:20
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cazul talharului este unic in istorie.
Este unic pentru ca a fost primul care a ajuns in Rai. Este unic pentru ca i s-a dat sentinta pe cand era in viata.
Nu stim noi sinu tine de noi sa decidem daca a fost sau nu unic pentru ca a trait in pacat toata viata si in ultima clipa caindu-se s-a mantuit. Asta o stie si o decide Dumnezeu.

Citat:
Daca totul s-ar reduce la cainta Dumnezeu nu ne-ar mai da atatea incercari pentru pacatele facute ,ele sunt iertate dar trebuie sa ispasim pentru ele.Nu uita ca talharul a murit de moarte grea ,s-a chinuit.
Nu ai inteles. Si nu ai inteles nu pentru ca nu ar fi fost clara exprimarea sau pentru ca nu ai fi in stare sa intelegi. Nu ai inteles pentru ca pentru tine conteaza ce ti se pare tie normal si asta are prioritate. Biserica invata altceva. Hristos invata altceva
Invatatura asta cu ispasirea pacatelor si satisfactia data lui Dumnezeu prin suferinta este proprie catolicilor si altor secte. Nu Bisericii.
Suferintele au un rol foarte important si in invatatura Bisericii si a Sfintilor Parinti, doar ca are o alta semnificatie. Suferinta are un rol pedagocic, purificator, exemplu de ascultare... etc.

Citat:
Cerceteaza daca te indoiesti de cele spuse de par.Vamvulescu.Eu nu vad motivul pt care ar fi mintit ,si daca am incredere in ce a spus nu inseamna ca am o credinta oarba.
Nici aici nu ai inteles. Nu este important nici daca acest preot susine asta, nici daca asta ar fi spus parintele Arsenie, nici daca asta ar fi intentionat sa spuna. Important este ce ne invata Biserica.

Oricum nu are rost continuare conversatie pentru ca daca cineva vrea sa inteleaga ce am spus (ce crede si accepta este o alta discutie) intelege. Nici nu incerc sa te conving pentru ca stiu ca nu am cum. Optica ta este diferita.