Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Pot sa ghicesc? In perceptia ta nu este nevoie de preot pentru a ajunge la Dumnezeu? Ca daca nu ar fi asa ai vorbi din propria experienta nu din experienta mamei, pentru ca tu nu ai nici o relatie cu un preot.
|
Ghicesti gresit,chiar este nevoie de preot,oamenii au nevoie de teologi de preoti ca sa ii invete si sa le explice cum sta treaba cu credinta,dar daca dupa slujba religioasa preotul asteapta bani ma gandesc si eu ce e in mintea credinciosului " bah a venit ne-a vorbit frumos,ne-a spus sa fim corecti,cuminti,ne-a luat banul si a plecat"
Citat:
Pai asta este parerea ta. Parerea ta despre ceva ce nu cunosti. Sf aP Pavel spune: " Oare nu știți că cei ce săvârșesc cele sfinte mănâncă de la templu? că cei care-i slujesc altarului, de la altar au parte?". Sau din punctul tau de vedere preotii ar trebui sa traieasca cu aer?
|
Ti se pare ca sfantul Pavel se refera la templu adica statul?? preotii mananca si de la stat si de la templu(enoriasi) despre ce vorbim?? sa se hotarasca de unde mananca,una din doua,eu nu zic sa fie sarantoci dar parca e prea multa lacomie in casa Domnului,vrei sa te insori scoti banul,botez la fel etc
Eu nu zic ca trebuie sa fie sarantoci dar nu-mi place mie chestia asta cu bani de la credinciosi,e suficient salariul de la stat,citeam aici pe forum spunea cineva ca si calugarii au salariu carte de munca pensie,ma intreb si eu ce credinta mai e si asta?? daca e asa de bine hai sa ne facem toti calugari,scapam si noi de stresul vietii de zi cu zi
Citat:
Daca preotul nu cere, de unde "se stie" cat trebuie sa dai? Oare nu din barfa si tarifele impuse de altii? Exista si exceptii. Dar tu ai generalizat asa ca nu despre exceptii vorbim.
|
Daca e din barfa de ce ia??nu e mai frumos sa spuna preotul "eu nu primesc bani"
Cum sa generalizez daca este oficial?? BOR impune taxe credinciosilor care vor diferite slujbe religioase,nunti,botezuri etc adica bani pentru rugaciuni,vrei sa te "intermedieze" cineva catre D-zeu scoti banul,e simplu
Citat:
Nu doar preotii trebuie sa faca cinste Bisericii. Inainte sa ii judecam pe preoti ca fac si dreg ar trebui sa ne intrebam ce facem noi pentru Biserica. Biserica nu este a preotilor.
|
Tocmai ca ei trebuie judecati primii,ei sunt etalonul,pe ei trebuie sa ii urmam.Compartamentul lor loveste in credinta oamenilor,ce zice credinciosul de rand?? "Ce D-zeu e asta frate care imi cere bani??" asa gandeste omul simplu,intru pe alte forumuri in polemica cu ateii si toti imi spun "du-te ba de aici ca religia e sa prosteasca fraieri si sa le ia banii" si pana la urma au si ei dreptatea lor
Modalitatile astea de a cere bani indeparteaza oamenii de Hristos,nicidecum sa ii apropie,ori care este scopul bisericii pana la urma???