Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Pai in cazul asta credinciosul nu e credincios. Credinciosul caruia ii pasa de bani si nu de ce i-a spus preotul nu a inteles nimic din ce a auzit. Pana la urma preotul mai mult decat sa invete prin cuvant si exemplu personal (stiu ai sa te legi de partea cu exemplul personal) nu poate. De aici in colo responsabilitatea ii revine credinciosului. Si tocmai asta este problema ca uneori, din puncul unora de vedere accentul cade pe ban si nu pe invatatura si traire.
|
Credinciosul constata,el e simplu, fara cunostinte temeinice de teologie,el pur si simplu vede ca in urma unor slujbe religioase trebuie sa plateasca
Citat:
Stii ce salariu se primeste de la stat? Preotul are si el familie, are copii de crescut, are copii la faculatate, are nevoi ca si noi toti ceilalti. Stii cate cazuri sociale de preoti exista? Stii cati preoti fara salariu de la stat sunt? Nu.
|
Din cate stiam 1100 de lei preot debutant,iar cei mai in varsta 2000 de lei,daca sunt cazuri sociale de preoti inseamna ca biserica nu e unita ca preotii nu sunt frati nu se ajuta intre ei,eu asa stiu ca primii crestini puneau toti banii la un loc si se imparteau fiecaruia dupa nevoi,si mai stiu ca nu crestinau oameni pe bani,
Citat:
Nici asta nu stii. Nu te supara, dar mi se pare normal ca inainte sa vorbesti despre ceva este sa te informezi. Calugarii muncesc. Nu stau toata ziua cu burta la soare si le pica de sus. Si munca pe care o fac multi dintre ei omul din lumea, din comoditate nu o mai face de ceva vreme. Dar si presupunand ca nu ar munci, tu stii cu ce se confrunta calugarul in manastire? Ce ispte trebuie sa indure? Esti sigur ca stresul omului din lume este mai mic decat al calugarului? Esti sigur ca este mai usoara calea calugarului?
|
Am zis eu ca nu muncesc?? si da stresul calugarului e mai mic decat al omului in ziua de azi,pe mine daca i se pune chef patronului sa ma dea afara eu nu mai am ce manca,in schimb calugarul are painea cea de toate zilele asigurata.
Citat:
Pentru ca nu stii. Iar. BOR a spus ca "taxele" au rol orientativ si nu sunt obligatorii. Daca cineva nu vrea sa de, nu da. Asa ca nu impune nimeni nimic.
|
De ce le-au mai pus taxele alea??? asa de flori de mar?? e ca si cum o tipa merge topless pe strada si in bikini si zice "mai eu nu sunt curva dar daca totusi vreti sa stam de vorba eu nu ma impotrivesc...dar nu va impun nimic sa stiti" nu impui dar arati calea ce trebuie de urmat
Citat:
"Nu judeca si nu vei fi judecat". Sau ti-ai scos barna din ochiul tau pentru a vorbi de paiul celuilalt.
Etalonul este Hristos si pe el trebuie sa Il urmam.
|
Nu judec un om anume,judec o "institutie" o practica care indeparteaza oamenii de Hristos,nu pot sa inchid ochii la orice si nici nu ma poti santaja emotional cu ce spune Iisus,nu trebuie ca tu sa faci greseli in speranta ca nu te judeca nimeni cum a spus Iisus,intelegi?
Iisus Hristos e Calea,Adevarul,si Viata dar pana sa ajung sa-L cunosc am nevoie de preoti,de biserica.Ca din nu stiu ce motive,numai D-zeu stie,a ales sa nu se arate direct oamenilor(probabil liberul arbitru) si atunci noi trebuie sa-L cautam si unde sa-l caut daca nu la biserica?? de aceea de la biserica ma astept la o moralitate mai inalta fata de restul societatii,am alte asteptari.