Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Nu. Nu te intereseaza argumentele. Tu "stii" deja ce e bine si ce e rau. Tie ti se pare normal ca tu sa poti gresi, sa faci ce vrei, sa nu iti dai interesul pentru Biserica, sa astepti sa te "invete" altii nu sa te straduiesti singur, sa primesti ajutor atunci cand ai nevoie (de orice natura), dar preotii sa traiesca din salarii mizere de 600 de lei si daca se poate sa cerseasca la coltul strazii.
|
Ba da ma intereseaza chiar foarte tare,asta e si motivul pentru care mi-am facut cont aici ca sa gasesc raspunsuri,eu mi-am dat interesul pentru biserica locala,am platit aproape an de an fara sa cer justificari,tata a muncit cu ziua pe gratis.Probabil m-ai inteles gresit eu nu vreau ca preotii sa cerseasca vreau sa traiasca decent,si vreau sa se gasesasca o solutie la nivel inalt ca sa nu mai fie nevoiti sa ceara bani de la oameni in schimbul prestatiilor religioase,credinta in Hristos nu se vinde,rugaciunile catre El la fel si punct
Citat:
E rau pentru ca vezi preotul ca pe un functionar care trebuie sa stea la dispozitia ta.
|
Cu parere de rau asta este la momentul actual,doar un functionar,bugetar.
Sa renunte la salariul de la stat si te asigur eu ca oamenii ar plati mult mai mult si ar face mai multe donatii stiind ca acel preot nu are un salariu fix,ma pun in situatia mea cu siguranta as plati mai mult cand stiu ca cineva se roaga pt mine,familie etc
Citat:
Dar nici pe la biserica nu vrei sa dai. Repet, preotul nu este un functionar la dispozitia ta. Este la dispozitia ta atat timp cat arati interes, deschidere si faci un efort.
|
Dar banii pacatosilor sunt buni,nu-i asa?? e platit din banii cetatenilor tarii fie ca sunt atei,crestini etc si da e la dispozitia tuturor celor care il cauta,daca nu lua bani de la stat era liber nu avea constrangeri,asa el ia bani si de la stat si de la biserica si de la enoriasi
Citat:
Uite ca totusi nu am gresit.
|
Ba da ai gresit pentru ca eu ma refer la preotii care cer bani,e nevoie de preoti de profi de religie ca sa invete oamenii,ce tu cand iti alegi un duhovnic nu cauti si tu unu bun???