View Single Post
Vechi 27.04.2014, 01:39:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FearGod Vezi mesajul
Credinciosul constata,el e simplu, fara cunostinte temeinice de teologie,el pur si simplu vede ca in urma unor slujbe religioase trebuie sa plateasca
Cam cat, asa..dupa tine? Intr-un an de zile, cat din venitul omului ajunge la biserica, dupa parerea ta? 50%? 20%? 10%? 1%?

Dupa parerea mea, nici macar 0.5%.

Sa incepem sa ne intrebam cat % ajunge pe lucruri "duhovnicesti" cum ar fi internetul, televizorul, telefonul mobil, etc?

Citat:
Din cate stiam 1100 de lei preot debutant,iar cei mai in varsta 2000 de lei,
Foarte putin, demnitatea si responsabilitatea meseriei de preot, cere salarii de cel putin 2x mai mari.

Citat:
Am zis eu ca nu muncesc?? si da stresul calugarului e mai mic decat al omului in ziua de azi,pe mine daca i se pune chef patronului sa ma dea afara eu nu mai am ce manca,in schimb calugarul are painea cea de toate zilele asigurata.
Si tu esti dispus sa renunti la o mare parte din libertatea ta pentru "avantajele" vietii calugaresti?
Nu-mi raspunde ca stiu deja.

Citat:
Nu judec un om anume,judec o "institutie" o practica care indeparteaza oamenii de Hristos,
Nu orice fel de oameni, ci doar cei care cauta motive pentru a se tine departe de Hristos.

Citat:
Iisus Hristos e Calea,Adevarul,si Viata dar pana sa ajung sa-L cunosc am nevoie de preoti,de biserica.Ca din nu stiu ce motive,numai D-zeu stie,a ales sa nu se arate direct oamenilor(probabil liberul arbitru) si atunci noi trebuie sa-L cautam si unde sa-l caut daca nu la biserica?? de aceea de la biserica ma astept la o moralitate mai inalta fata de restul societatii,am alte asteptari.
Si este total exclus ca moralitatea sa existe si doar judecata ta sa fie gresita, nu?