Citat:
În prealabil postat de FearGod
Credinciosul constata,el e simplu, fara cunostinte temeinice de teologie,el pur si simplu vede ca in urma unor slujbe religioase trebuie sa plateasca
|
Cam cat, asa..dupa tine? Intr-un an de zile, cat din venitul omului ajunge la biserica, dupa parerea ta? 50%? 20%? 10%? 1%?
Dupa parerea mea, nici macar 0.5%.
Sa incepem sa ne intrebam cat % ajunge pe lucruri "duhovnicesti" cum ar fi internetul, televizorul, telefonul mobil, etc?
Citat:
Din cate stiam 1100 de lei preot debutant,iar cei mai in varsta 2000 de lei,
|
Foarte putin, demnitatea si responsabilitatea meseriei de preot, cere salarii de cel putin 2x mai mari.
Citat:
Am zis eu ca nu muncesc?? si da stresul calugarului e mai mic decat al omului in ziua de azi,pe mine daca i se pune chef patronului sa ma dea afara eu nu mai am ce manca,in schimb calugarul are painea cea de toate zilele asigurata.
|
Si tu esti dispus sa renunti la o mare parte din libertatea ta pentru "avantajele" vietii calugaresti?
Nu-mi raspunde ca stiu deja.
Citat:
Nu judec un om anume,judec o "institutie" o practica care indeparteaza oamenii de Hristos,
|
Nu orice fel de oameni, ci doar cei care cauta motive pentru a se tine departe de Hristos.
Citat:
Iisus Hristos e Calea,Adevarul,si Viata dar pana sa ajung sa-L cunosc am nevoie de preoti,de biserica.Ca din nu stiu ce motive,numai D-zeu stie,a ales sa nu se arate direct oamenilor(probabil liberul arbitru) si atunci noi trebuie sa-L cautam si unde sa-l caut daca nu la biserica?? de aceea de la biserica ma astept la o moralitate mai inalta fata de restul societatii,am alte asteptari.
|
Si este total exclus ca moralitatea sa existe si doar judecata ta sa fie gresita, nu?