Citat:
În prealabil postat de CristianR
Hristos a înviat!
Din cei 1000 de locuitori, dacă îi scazi pe cei care nu merg la biserică regulat, câți mai rămân?
Am mai auzit de persoane cărora plata unor sume mici la biserică le-ar afecta credința. Și, eventual, ar pleca la „concurență”, dacă ar fi mai ieftin.
Asta e întâmplă, în general, din cauză că nu se pun în locul preotului, nu se întreabă dacă banii ajung pentru întreținerea familiei sale și a bisericii și se raportează greșit la credință, uitând că și credincioșii sunt datori cu ceva.
|
Adevarat a Inviat!
Sunt 500 in ambele sate,suma de 15000 ron anual se strange de la cei care vor rugaciuni(sau pomenire cum ii spune) de paste,mosii de vara de iarna.Nu trebuie neaparat sa mergi la biserica,banii se dau si daca mergi regulat si daca nu,costa pentru toata lumea.
Cei cu credinta slaba este adevarat pot fi influentati de aceasta practica,ateii nu mai vorbesc ca aia nici nu se apropie de biserica,mai fac si bascalie pe seama noastra ca platim totul la biserica,ce crezi ca ii intereseaza pe ei ce face preotul cu banii??? ei stiu doar ca preotul cere bani si atat.
Citat:
Dacă suma adunată pe un an ți se pare mare, gândește-te că în Vechiul Testament era vorba de 10% din venituri, sumă pe care și în zilele noastre o plătesc neoprotestanții. Fă un calcul să vezi cât înseamnă asta într-un an.
|
Suma nu mi se pare de nici un fel pe mine ma deranjeaza practica in sine si daca preotul iti cere 1 leu sau 100 ateul tot la fel va zice ca biserica cere bani de la oameni si ca traieste pe spatele si naivitatea lor,pe ateu nu il intereseaza suma el doar cauta motive de atacat biserica si banul este unul dintre ele
Citat:
P.S. Din respect pentru numele lui Dumnezeu, te rog, nu îl mai scrie prescurtat.
|
Ok am retinut :) nu stiam ca nu e bine