Citat:
În prealabil postat de Mihailc
"Legea nescrisă" reflectă de fapt o judecată dubioasă: nasc copii, investesc în ei și la bătrânețe îmi "recuperez investiția", cu un nițel profit dacă se poate. În mod sigur a considera copiii drept niște alternative la polițele de asigurare în caz de bătrânețe și neputință, arată o gândire primitivă și ușor subumană. Din nefericire, legile nescrise nu se pot șterge ușor, mai ales când sunt transmise din generație în generație și sacralizate prin forța "tradiției".
|
Da chiar asa a functionat"legea" si inca mai functioneaza in multe comunitati mai inchise.
Copiii au fost cea mai arhaica polita de asigurare;desi cu judecata asta stramba nu stiu cum le este permis de la Dumnezeu sa-i aiba;cand te uiti in jur vezi parca ca vin copii acolo unde nu sunt doriti si viceversa :)
In timpurile moderne,asa ca urmare a unei subculturi nascuta pe platourile ProTv ,au rasarit mentalitati femine care doresc sa nasca intr-un moment oportun si convenabil pt ele,la fel cum se inscriu pt cursurile scolii de soferi-cu programare sau intre doua cursuri eventual,unul de MBA si altul de HR.Asa numitele "superfemei"!
Astfel copiii,au ajuns subpunctele unui chestionar de viata unde sunt bifati la rubrica respectiva.
Se ajunge la asemenea meschinarie incat femeile respective au relatii monotorizate de markeri hormonali care le indica ca a inceput perioada fertila.
Am o astfel de cunostiinta care m-a adus la exasperare cu planificarea vietii in cele mai mici detalii,planuri care nu tin de iubirea pt sot,pt viitorul copil ci sunt doar tehnici de a-si exersa obsesia de control (obsesie care se leaga mana in mana cu nevoia de a arata intregii omeniri ca este o persoana multilateral dezvolata,ca le-a facut pe toate,ca le are si este capabila de toate). Adevarul este ca aceste personae le fac pe toate dar prost in loc sa se concentreze asupra unui plan si sa exceleze acolo.
Am intrebat-o ce va face cu copilul in timp ce urmeaza atatea cursuri pregatitoare pt cariera? Bunicii se vor ocupa de el...Toate detaliile sunt pregatite,toti asteapta sa le dea ea semnalul ca si dirijorul orchestrei.
Nici sexul copilului nu este intamplator,a tinut un regim special si a urmat sedinte de acupunctura sa fie sigura ca naste un baiat nu o fata!
Sa mai continui ?...
Oricum sper ca nu am fost destul de mult offtopic :)