View Single Post
Vechi 30.04.2014, 12:13:59
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, dimpotriva, este o gandire normala, este normal, civilizat, moral, sa ajuti pe cei care ti-au dat un start bun in viata, in mare parte datorita lor esti ceea ce esti astazi iar asta vine si o datorie morala la pachet.

In plus faptul ca se faceau mai multi copii in urma cu 100 ani sa zicem, se datora faptului ca natiunile fiind preponderent civilizatii agrare o buna perioada de timp, aveau nevoie de forta de munca in gospodarie si cel mai ieftin era sa ti-o produci singur, nu sa o angajezi contra cost, serviciile medicale erau slabe si nu toti supravietuiau, etc.

Multi nu inteleg realitatile astea si mai ales faptul ca extrema cealalta, de acum, cu putini copii, s-a produs tocmai din cauza modificarii acestor conditii, acum exista asistenta medicala, asistenta sociala, pensii, etc. copiii au devenit o problema, nu mai sunt de nici un ajutor.

In plus, s-a produs si o mutatie fatala in mentalitatea parintilor, nu doar sa aiba cat mai putini copii, dar acestia sa nu fie solicitati, pusi la munca, ba dimpotriva, parintii sa le faca rost de cat mai multe lucruri in viata, daca se poate chiar masina si casa iar copiii sunt crescuti nu doar ca si cand n-au nici o responsabilitate in viata, in general, dar nici macar fata de cei care le-au pus toate la picioare.
Sa ii ajute, da. Eu ii ajut pe ai mei, desi nu mai locuiesc de multa vreme cu ei. Sa ii slugareasca, cum se intimpla in familii din ceea ce eu, cu spiritul meu nitel cam rautacios si mizantrop, numesc "civilizatia preoraseneasca" (nu rurala, atentie!), asta nu. Cunosc un cuplu din astia, in care "mama" sa ii zic asa, isi lovea fiica cu picioarele (care fiica numai panarama nu era, dimpotriva) pentru cele mai mici greseli, inclusiv la virste de peste 20 de ani. Si, trebuie sa adaug,fiica in cauza e ceva gen "o ia vintul", ca si constitutie. Si huiduma aceea violenta mai si statua public ca "faci copii ca sa ai ajutor la batrinete".
In ce ii priveste pe ai mei, m-au crescut foarte spartan (si bine au facut!). Si da, ce sunt acum se datoreaza lui Dumnezeu, in mare masura si prin ei (sesizezi nuanta, in raport cu ce ai scris?).
Reply With Quote