View Single Post
Vechi 09.01.2008, 12:58:57
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
Adri...n-ar strica sa ai ceva respect pentru persoanele care se afla in toiul sarbatorilor,atata timp cat,probabil,tu te-ai bucurat la randu-ti de acestea(si te-au sfintit)...chiar daca au trecut.
Iar voi, stilistii, ar trebui sa aveti respect sa nu intrati sa faceti propaganda pe un forum ortodox.

dar, un singurlucru pot afirma: La ei se pastreaza randuiala Sfintilor Parinti, si nu ma refer la calendarul iulian, ca si eu sunt paralel cu habotnicia dupa calendar.. eu ma refer la Sfintele asezaminte, stii tu, Sf. Canoane, Sf. Traditie... pe care ierarhii nostri pe stil nou le-au abrogat. De ce? Pentru ca toti Sfintii Parinti au vorbit contra celor ce fac ei in zilele acestea... Poate, nu au mai vrut sa fie mustrati de Sfinti ca ne duc la o Catolicizare lenta...
Cred ca, in structura Bor-ului, se ascund mai multi masoni si catolici fariseisti, decat in Biserica Ortodoxa de Stil Vechi...

Mai gândeste-te o data si vei vedea ca alegerea trecerii la noul calendar a fost cu adevarat duhovniceasca. A ramâne la vechiul calendar ar fi însemnat o ancorare în timpul pamântesc, o lipire de materia nevesnica.

Ca Sf. Munte, Ierusalimul sau Moscova au ramas la vechiul calendar e iarasi din iconomia divina, la ei schimbarea calendarului ar fi fost o complicatie nefolositoare.