Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina
Nu se spune nicaieri ca aceasta fata/femeie nu isi doreste casatorie ci doar ca trebuie sa existe o perioada de amicitie in care cei 2 se vor cunoaste cat de cat.
Daca ambii au duhovnic si frica de Dumnezeu nu vor cadea in pacat inainte de casatorie,cu conditia sa nu impinga nici lucrurile de asa natura incat sa fie tentati.
Acum nici eu nu stiu despre ce anume vb dumneaei :) Nu am vazut sau intalnit pe nimeni nici macar in cercul de prieteni care sa te ia de nevasta la a doua"vedere".
Nu cred ca aceasta este o reala problema in randul barbatilor.
|
O data un baiat asa m-a abordat: "Vrei sa ne cunoastem in vederea casatoriei? Eu sunt in ultimul an la Teologie si vreau sa fiu preot si trebuie sa ma casatoresc." Adica sa ne luam repede numai ca sa fie el preot. Nu mi-a placut de el si de felul in care aborda lucrurile in primul rand. Asa a sunat ca si cum el vrea o sotie ca pe un obiect de care are nevoie sa poata fi preot si nu conta nimic altceva, nicidecum pentru iubire. El deja ma vedea ca merg in orasul in care locuia el sa stau acolo. Chiar daca nu aveam nimic incepea sa imi vorbeasca despre relatii intime atunci cand va fi preot, despre perioadele interzise, cele de post s.a.m.d cand eu nici nu am adus subiectul in discutie. Nu mi-a placut deloc! Ulterior s-a casatorit foarte repede cu o fata cunoscuta de foarte putin timp.