Subiect: Cele 10 porunci
View Single Post
Vechi 08.05.2014, 16:05:56
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Fericirea e mai presus decât logica și deducțiile...

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău.
Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.
Acestea au prin inversare logică un da subânțeles... adică ce e bine sau ce poți să faci!

Deci ce crezi că este scris că poți și ar fi bine să faci?
Oare poți să ridici mărturie adevărată împotriva aproapelui tău?.. cum zice justiția omului viclean și fără Dumnezeu că se interpretează Legea?..sau cum? Păi să ridici mărturie adevărată în favoarea aproapelui tău.. ...asta zice logica inversă! Adică să-i plătești tu datoriile și să te rogi tainic pentru el din poziția și starea vieții tale cât mai nepăcătose și cât mai sfiinte punându-i astfel o pilă cât mai mare aproapelui tău la Dumnezeu.. să-L scape.

Sau zice oare să mărturisești drept împotriva aproapelui tău?.. așa cum înterpretrează justiția omului viclean și fără Dumnezeu punându-te să juri pe Biblie? Deci cum e logica inversă care îți permite să poți aplica legea corect și bine?
Păi este scris: să mărturisești drept în favoarea aproapelui tău!.. adică viața ta dreaptă să+l îndrepte și mărturia ta să+l ducă și pe el la mântuire scoțându-l din viclenia răutății cea plină de cruzimea minciunilor sincer de adevărate și de pârâcioase la tiranul corupt și rău.
Dumnezeu a dat cele 10 porunci ale legii care sunt negații pentru mâna omului și apoi s-a dat pe Sine spre jertfă pentru iertarea păcatelor și încă 9 fericiri care sunt afirmații pentru mâna omului.

Între acestea nu există o logică directă prin negarea negației ci legătura este înțelepciunea curată.

Astfel primei porunci ''1. Eu sunt Domnul să nu ai alți dumnezei afară de Mine...'', i se alătură fericirea: ''El este fiul Meu preaiubit în care îmi găsesc toată plăcerea Mea, de El să ascultați!'' Și așa mai departe, negației din Lege: ''2. Să nu-ți faci chip cioplit și nicio asemănare din cele... și nici să-i slujești...'' îi corespunde fericirea afirmativă: ''Fericiți cei săraci cu duhul căci a lor este împărăția Cerurilor.'' Apoi la ''3. Să nu iei numele Domnului Dumnezeu în deșert pentru că...'' îi corespunde fericirea ''Fericiți cei ce plâng căci ei se vor Mângâia.'' Și tot așa până la sfârșit: ''Să nu râvnești la nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău, nici la casa lui, nici la femeia lui...'' îi corespunde ''...Fericiți veți fi voi care acum suferiți și plângeți și sărăciți și răbdați dar mai fericiți veți fi când din pricina Mea vă vor ocărâ pe voi și vă vor urâ alungându-vă ca pe un rău căci răsplata voastră multă este în ceruri... Bucurați-vă și vă veseliți căci v-ați lepădat de voi înșivă crezând întru Mine!...''

Deci mai presus de logică și de negarea negației este înțelepciunea curată a iubirii:

Porunca 1 din Legea și proorocii - corespunde cu porunca cea nouă (Iubiți-vă unii pe alții precum)
2 -cu fericirea 1, 3 - cu fericirea 2, 4 - cu fericirea 3, ... 10 - cu fericirea 9.

Astfel avem exact 10 negații și 10 afirmații care definesc înțelept și curat starea vieții sfinte a credinciosului creștin. (Afirmațiile nu sunt obținute prin logica negării negației aplicate primelor 10 negații ci e mai mult decât o logică deductivă și superstițioasă a credinței. De fapt e vorba de tainica iubire curată și jertfelnică și ea stă la baza puterii prin Hristos de a nu face răul și a puterii de a face prin Hristos binele, rezultând o scară cu 10 trepte ce duce la Cer, în Rai, pe care sfinții îngeri se suie și se pogoară... slujind Cuvântului lui Dumnezeu.)

Last edited by vsovivivi; 08.05.2014 at 16:22:02.
Reply With Quote