Subiect: Sunt singura!
View Single Post
Vechi 08.05.2014, 18:30:50
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Mi se pare o dovada de habotnicie sa vrei ca partenerul tau sa aiba aceeasi religie ca tine, sau chiar sa fie crestin,si sa faci din aceste formalisme criteriile ultime ale alegerii in aceasta privinta casatoriei !

Musulman,mozaic,catolic sau ateu, potentialul partener trebuie respectat in primul rand ca om,iar apreciarea lui trebuie facuta nu dupa ritualisme goale de continut,ci numai dupa faptele concrete pe care le face,nici macar dupa vorbe !!!

O droaie de oameni de nimica se ascund dupa evalvii de vulpe si rirualisme de fatada,cand dupa faptele lor nu se ridica la inaltimea a ceea ce pretind a afisa !!!

Noi ca si crestini trebuie sa avem o viziune universalista si toleranta fata de alte culte crestine sau religii ale umanitatii si sa nu persistem intr-un dogmatism sec ,aducator de ura si aversiune !

Asa cum spunea Mantuitorul referitor la ziua Sabbathului,la fel as indrazni sa parafrazez si eu zicand : :Nu omul e facut pentru religie, ci religia e facuta pentru om !"
Aceasta e inalta viziune umanista cristica, pe care din pacate,multi capi religiosi au ignorat-o transformand religia prost inteleasa intr-o manipulare a urii fata de ceilalti frati umani !

Eu nu am nimic impotriva catolicilor. :) Eu cred ca suntem doua religii surori si ar trebui sa ne intelegem ca fratii. Cred ca e oarecum un pacat sa afirmi ca o religie este mai buna ca alta. Deci eu sunt de acord cu tine. Pana la urma nimeni, dintre oameni, nu poate stii care este religia adevarata, cea care a fost prima. Pe de alta parte ar fi fost mai bine daca toti am fi avut aceeasi religie, sa fie doar una ca sa nu mai existe tot felul de critici. Eu as putea avea oricand un prieten, iubit, catolic spre exemplu fara sa nu fie nici-o problema. Din contra eu vad peste tot in lume catolici care traiesc MODEST pentru ca din banii lor ajuta fie copii fie batrani saraci, cred ca la capitolul bunatate sunt superiori multor ortodocsi. Ori, cred ca Dumnezeu asta isi doreste sa vada de la noi, cum ne ajutam unii pe altii nu cum aruncam cu pietrii, in fratii nostrii pana la urma. Ura aceasta fata de alte religii si cum spunea mai sus Guardian, fata de oameni nu mi se pare deloc crestineasca. Daca gresim noi sau daca gresiti voi asta numai Dumnezeu o sa judece.