Subiect: Sunt singura!
View Single Post
Vechi 08.05.2014, 21:00:04
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Mi se pare o dovada de habotnicie sa vrei ca partenerul tau sa aiba aceeasi religie ca tine, sau chiar sa fie crestin,si sa faci din aceste formalisme criteriile ultime ale alegerii in aceasta privinta casatoriei !
Musulman,mozaic,catolic sau ateu, potentialul partener trebuie respectat in primul rand ca om,iar apreciarea lui trebuie facuta nu dupa ritualisme goale de continut,ci numai dupa faptele concrete pe care le face,nici macar dupa vorbe !!!
O droaie de oameni de nimica se ascund dupa evalvii de vulpe si rirualisme de fatada,cand dupa faptele lor nu se ridica la inaltimea a ceea ce pretind a afisa !!!
Noi ca si crestini trebuie sa avem o viziune universalista si toleranta fata de alte culte crestine sau religii ale umanitatii si sa nu persistem intr-un dogmatism sec ,aducator de ura si aversiune !
Asa cum spunea Mantuitorul referitor la ziua Sabbathului,la fel as indrazni sa parafrazez si eu zicand : :Nu omul e facut pentru religie, ci religia e facuta pentru om !"
Aceasta e inalta viziune umanista cristica, pe care din pacate,multi capi religiosi au ignorat-o transformand religia prost inteleasa intr-o manipulare a urii fata de ceilalti frati umani !
Nu ma mira ca pentru d-voastra, asa mason cum sunteti, religia este un simplu formalism, un ritualism gol de continut.

Prin viziune universalista si toleranta, sper ca nu vreti sa spuneti sa devenim ecumenisti....Din cate vad eu aici, desi promovati toleranta fata de alte culte, fata de ortodocsi aveti dispret, vedeti unde ajungeti din prea multa iubire fata de alte culte?

Pentru d-voastra se pare ca habotnicie inseamna tot ceea ce multi de aici considera normal adica a te casatori cu cineva de aceiasi religie, pentru a nu avea neplaceri pe viitor, cauzate de diferentele mari.

Daca ati pune pret pe credinta si ati avea un mod de viata ortodox nu ati suporta ca partenerul sa batjocoreasca credinta ortodoxa, in plus sa stiti sa majoritatea casniciilor facute intre persoane de religii diferite practicanti, credinciosi, nu sfarsesc prea bine.