View Single Post
Vechi 08.05.2014, 21:39:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI POTIRUL NESECAT

O, Preabinecuvântată Stăpână, Potirul slavei cerești întru Care Se păstrează darurile milostivirii Fiului Tău, adapă-ne pe noi, cei însetați și seacă izvorul patimilor noastre cu focul rugăciunii Tale. Pleacă-Ți privirea Ta de Maică asupra noastră, a celor biruiți de patimi cumplite, și trezește conștiința noastră adormită în păcat. Cu picăturile rugăciunii Tale curățește mintea noastră ce s-a făcut tablă a gândurilor spurcate. Fă să înceteze potopul patimilor cu fulgerul mijlocirii Tale și pe cerul inimii mele închipuie norii gândurilor dumnezeiești. Ploaia milostivirii Tale de Maică să se reverse și asupra nevredniciei mele, căci nepunând eu nici un început bun întru pocăință, mă tem de aruncarea în focul cel veșnic. Ca niște semințe duhovnicești aruncă cu mâna Ta iubitoare de dăruire gânduri smerite de rugăciune în pământul inimii mele, ca să mă învrednicesc întru osteneala minții a aduce roade vrednice de darul Tău. Pune în mine, cel cu totul împietrit, și cărarea fricii de Dumnezeu, căci în nepăsare petrecând eu, m-am păgubit de săvârșirea vreunei lucrări duhovnicești. Alungă din mintea mea pătimașă închipuirile slavei deșarte și stinge focul poftelor cu apa gândurilor smerite. Îmblânzește inima mea cea mușcată de șerpii patimilor și leagă rănile mele cele din păcate cu dragostea Ta de Maică.Miluiește-ne pe noi, ca pe niște neputincioși străini de poruncile Fiului Tău și dă-ne și nouă, nevrednicilor, a sta cu evlavie în preacinstită biserica Ta, răscumpărând vremea petrecerii noastre pe căile păcatelor. Înmulțește în vistieriile cămării inimii noastre toate bunătățile cerești și cu fapte bune împodobește veșmântul cel întunecat al sufletului nostru. O, Preacinstit Potir al darurilor, din care ne adăpăm cu dulceața Înțelepciunii, potolește setea noastră de mântuire și trage-ne din marea păcatelor cu mâna Ta cea tare, Ceea Ce ai purtat în brațele Tale pe Adâncul milostivirii. Ceea Ce Te-ai făcut Cort al mântuirii tuturor celor ce aleargă la Tine, primește-mă și pe mine, cel rău udat de ploaia păcatelor. Revarsă râurile milostivirii Tale tuturor, ca să-Ți aducem Ție, Izvorule al Vieții, neîncetată mărire și mulțumire, iar Fiului Tău slavă și mulțumirea cea cu umilință pentru binefacerile revărsate nouă, nevrednicilor, prin Tine, Maica Sa. Amin.