Citat:
În prealabil postat de guardian knight
Plini de sfaturi ,solutii dar mai ales mustrari,invelite cu o ticalosie mestesugita intr-o mantie de cuviosnie atotstiutoare in probleme duhovnicesti,acesti nimea-n drum cu aere de sfatuitori nechemati,se tot agita de-o vreme si polueaza discutiile pe acest sait,nereusind sa-si depaseasca trista conditie si sa devina adevarati forumisti ortodocsi,asa cum se autoamagesc a fi !!!
In realitate, aceste fapturi,demne de compatimire, pentru putinatatea lor sufleteasca ,trebuie intelesi ca persoane care ei insisi au probleme grave, nerezolvate, si care ai macina,nereusind, din pacate din acest motiv, dar si datorita slabei lor judecati,sa evolueze pe plan spiritual !
De aceea ai vedem sarcastici,plini de ironii ieftine, necrutatori in judecati si sentinte,fata de aproape,atunci cand nu e cazul, pentru ca,deh, stiu ei bine unde este baiu' legat de altu',dar baiu' lor ,oare il stiu ???
Pentru ei,religia e un motiv de artag si ura la adresa altor semeni de alte orientari religioase sau confesiuni crestine,maergand de la dispret pana la ura, si fanatism de tip talibanic ,si vedem cum din acest motiv, in cazul lor religia, nu a facut decat sa-i faca si mai rai si mai schimonositi sufleteste decat erau !!!
Concluzia e una singura : cel ce va baga in seama aceste triste personaje, isi va pierde vremea !!!
Pe orice forum, trebuie sa stai de vorba cu cei care merita aceasta cinste,nu sa-ti pierzi vrema in palavre cu niste personaje demne de mila,care sunt cu mult sub un anumit nivel !
Deci,aceste personaje vor fi ignorate,pana isi vor cere public scuze si-si vor recunoaste greselile !
Abia atunci,vor indrazni sa spere, la iertarea crestineasca a oamenilor !!!
Numai urmand aceasta pedagogie speciala mai exista sense de corectare a lor !!!
|
Domnul Pazitor al Demagogiei, ia sa va aduc aminte de o postare care ati facut-o nu chiar atat de mult incat sa va faceti acum ca o uitati:
Citat:
În prealabil postat de guardian knight
"M-am tot nedumerit de-a lungul anilor atunci când am (re)citit textele referitoare la curățirea Templului. De unde a apărut acest Isus mânios, cu biciul în mână, care vine și gonește (poate chiar de două ori) comercianții care profanau Casa Domnului. Domnul s-a mai mâniat odată (cel puțin, atât ne arată evangheliile) atunci când ucenicii au certat pe cei ce aduceau copiii la binecuvântare. E adevărat, modul în care li se adresează fariseilor (și de vreo două, trei ori ucenicilor) sună destul de mânios. ”Dați cinste Fiului, ca să nu se mânie…” spune Psalmul 2. Cum putem reconcilia imaginile unui Împărat smerit și blând, a Mielului gata de sacrificiu și, între ele, a Fiului mânios?
Trebuia să fie!
Astăzi când se încearcă o retușare a trăsăturilor lui Dumnezeu, redus la o iubire necondiționată, tolerantă și chiar neutră, secvența biciului ridicat, gata să lovească, a brutalității cu care Domnul a răsturnat mesele bancherilor impertinenți, ne obligă să înțelegem totalitatea caracterului și atributelor Sale divine.
Sfințenia în război cu nelegiuirea! Dumnezeul-Dragoste este și un foc mistuitor! Mâinile străpunse pot biciui! Fruntea însângerată de spini se poate încrunta! Ochii înlăcrimați pot străfulgera! Susurul blând poate să tune și să fulgere!
Mielul răcnește a Leu! (
http://popaspentrusuflet.wordpress.c...os-mielul-leu/)
Se stie foarte bine, ca Isus a folosit violenta pentru a-i indeparta pe bisnitari din Templu,gonindu-i cu biciul si folosind un ton ridicat de revolta !
A fost revolta adevarului si a dreptatii in fata ticalosiei umane si a ratacirii ,si o invatatura pentru noi,care ne spune ca in fata ticalosiei incapatanate si obraznice nu se poate totdeuna sta numai cu vorbe si povete,ci trebuie o masura mult mai concreta !!!
Insusi Mantuitorul ne da acest exemplu personal : intrarea sa in templu !
E edificator acest moment pentru cei care trebuie sa vada personalitatea divin-umana complexa si diversa a Mantuitorului,si care nu consta in exclusivitate numai in imaginea intoarcerii si celuilalt obraz !
|
Astazi aparator al biciului maina latrati indignat la cei care indraznesc sa critice un punct de vedere neconform cu convingerile lor morale.
E un forum ortodox si ar trebui sa te astepti ca problemele sa se ridice dpdv ortodox nu dpdv al "liberului cugetator" cum esti tu.
Si ca orice "liber cugetator" religia iti este convenabila doar in masura in care este utila pentru a produce oameni docili si relativ morali, dar devine teribil de inconvenabila si incepi sa faci spume propagandistice la gura atunci cand vrea sa impinga omul spre libertate.
Nu am nimic impotriva catolicului daca vrea sa se considere un om moral, poate omeneste vorbind este dar cand incearca sa mi-l dea pe Papa ca loctiitor a lui Hristos pe pamat, spun "pas" si nu cred ca asta e ura.
Dar pacalici ca tine atata stiu, dresati mediocru la scoala libertinajului si propagandei ieftine, cand le spui ceva care nu le convine, cand respingi gunoaiele care vor sa ti le vanda drept morala autentica, cand ii spui unui om ca este bolnav si trebuie sa se trateze daca vrea sa nu mai sufere, atunci este "ura".
Last edited by AlinB; 09.05.2014 at 10:17:26.
|