View Single Post
Vechi 10.05.2014, 06:16:44
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antonela Vezi mesajul
Buna ziua! As avea o intrebare daca se poate sa mi raspundeti ! Daca un om pe patul de moarte, preotul il spovedeste dar nu i da Sfanta Impartasanie, cum putem interpreta acest lucru, ca un fapt rau? Daca nu i s a dat Sfanta Impartasanie din motive stiute numai de preot, omul acela nu se mai poate mantui?? In conditiile in care se stie faptul ca omul bolnav pe patul de moarte beneficiaza de aceasta mila indiferent de ce pacate ar avea, bineinteles sa fie spuse in scaunul spovedaniei!?
Dacă s-a apovedit, nu sunt alte motive să nu primească Sf Împărtășanie decât că preotul nu i-a dat dezlegare pentru cele spovedite, ceea ce este un abuz din partea preotului(mai ales în situația dată) pentru că preotul a primit de la Iisus puterea de a dezlega păcatele, dar n-a primit ”libertatea” de a face ce voiește el deoarece nici Iisus n-a făcut ce-a vrut El, ci ce I S-a dat de la Tatăl.

Așadar, în cazul dat, preotul(după părerea mea) se leagă pe sine cu spovada nedezlegată.

19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.(Mt16,19)

Dezlegarea oricăror păcate este(precum talanții) o poruncă dată preoților, iar legăturile de pe pământ se referă la taine precum botezul, căsătoria, preoția.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote