View Single Post
  #6  
Vechi 11.05.2014, 00:03:47
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu cred ca aveti dreptate in privinta majoritatii aspectelor negative precizate referitor la monarhie !
Tara era intr-adevar agrara ,avand aproape toata populatia la tara,insa, ceea ce nu trebuie uitat este efortul facut pentru scolarizarea acestei populatii (scolile si invatatorii de sat !) si sa nu se mai uite ce era tara in urma cu 70-80 de ani,de la data mentionata de dvs. !
Traiul taranilor la sat era foarte placut si armonios, e o marota comunista ideea idioata cu exploatatorii boieri, si chiaburii sugatori de sange, cliseu in care din pacate ati cazut cu seninatate si dvs !
Vulnerabilitatea militara si geo-politica din acea perioada, din pacate se pastreaza si azi,momentul de fata ,e graitor !!!
Datorita poizitiei geografie nefavorabile, in coasta apropiata a unor imperii mondiale, statul roman are mereu o vulnerabilitate obiectiva !!!

Cred ca ,monarhia e singura solutie pentru Romania !!!
Iar in anii 90, cand aveam un rege inca tanr ,am ratat o sansa istorica !!!
Dupa 1921 intradevar nu se mai punea problema "exploadarii taranilor de catre boieri", deoarece prin reforma agrara din acel an marile proprietati au fost impartita la tarani. Prin reforma agrara din 1921 au fost expropiate cca 6 milioane ha, care au fost impartite la cca 1.400.000 capi de familie. Astfel incat Romania devine brusc dintr-o tara de mari latifundiari o tara de mici proprietari de pamant, proprietatile de pana la 5 ha reprezentand cca 75% din totalul proprietatilor agricole.
Din pacate conducatorii de atunci s-au oprit la jumatate. Urmatoarea etapa ar fi trebuit sa fie stimularea de creerea de cooperative si asociatii agricole.
Din cauza faramitarii pamantului, acesta nu putea fi lucrat in mod eficient, pe mari suprafete compacte, cu tehnica moderna. Taranul roman din perioada interbelica lucra pamantul cu mijloace arhaice, mecanizarea agriculturii era foarte redusa, irigatiile aproape nu existau. Ca urmare si productivitatea la hectar era redusa, pretul de cost al produselor agricole era mare si astfel era dificil de concurat cu agricultura din tarile vestice sau din tari precum SUA sau Canada.
Nu zic- erau si aspecte pozitive in mediul rural- moralitatea taranilor, relatiile sociale, o anumita stabilitate, etc insa din punct de vedere economic erau serioase ramaneri in urma fata de alte state europene.

Eforturi in privinta scolarizarii populatiei sau facut atunci, inclusiv prin eforturile lui Constantin Angelescu, insa analfabetismul nu a fost eradicat decat in anii 50'.
Reply With Quote