Subiect: Sunt singura!
View Single Post
Vechi 12.05.2014, 10:20:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Eu citesc mai multe genuri. Un om normal de obicei citeste mai multe genuri. Citesc carti care ma atrag: prin titlu, descriere, autor, stil (daca mai citisem ceva inainte de acel autor). Daca am citit Portretul lui Dorian Gray nu inseamna ca eu sunt varianta feminina a lui, nu inseamna ca ma recunosc in trairile lui si cu atat mai putin in manifestarile sale. De altfel este povestea unui tanar inocent, lipsit de experienta care aflandu-se intr-un anturaj nepotrivit alege un drum gresit. Dar asa este cand nu pricepem nimic. Si dincolo de ce cititi pe net despre acest roman, sa stiti ca este o carte cu multa filozofie, cu mult substrat.
Nimic rau.
Dar ar trebui sa-ti schimbi prioritatile.

Nu am citit carte, dar ca sa intelegi, hedonism nu se refera neaparat la desfranare.
Hedonismul are multe forme, daca ai sa consulti dex -ul ai sa gasesti mai multe definitii:

http://dexonline.ro/definitie/hedonism

Nici una din ele nu are un sens strict sexual.

Placerea in sine nu e rea, dar cand cautarea ei te duce la disperare, ca in cazul tau, ar trebui sa-ti pui niste intrebari.

Si culmea, mai e si disperare in urma unei relatii care asa cum ai descris-o pana la urma, era total si sub toate capitolele sub asteptari.

In timp ce o relatie care putea fi promitatoare (cu viitorul preot) ai respins-o, capricios si superficial din start.

Asa cum ai respins si niste sfaturi de bun simt, de a-ti cauta un duhovnic, de a citi niste carti duhovnicesti inainte de toate.

Este de inteles o astfel de mentalitatea undeva sub 20 ani, dar la 26 ani este deja grav, cel putin pentru o femeie, pentru ca timpul nu e atat de rabdator cu ele asa cum e cu barbatii.

Mai rau este ca din ce se pare, esti deja cantonata in niste mentalitati si nu pari sa vrei sa accepti ca sunt niste lucruri care ar trebui sa incerci sa le schimbi intai la tine, inainte de a cauta o schimbare in niste situatii exterioare.

In ceea ce priveste forumul, chiar daca e ortodox, e un loc unde nu ti se cere certificatul de bun ortodox pentru a te inscrie.

Daca stii invatatura morala ortodoxa, atunci stii cand anumite sfaturi care vin din partea unora care nu sunt ortodocsi sau doar pretind ca ar fi o contrazic flagrant.