Citat:
În prealabil postat de Mandea77
Trebuie spus dintru început că Dumnezeu a creat toate lucrurile, nu doar pe unele. N-a existat un alt spirit sau alt Creator de mai mică importanță care să fi creat sexualitatea. O astfel de idee păgână este hulitoare atât la adresa lui Dumnezeu, cât și a creației Sale.
Scripturile spun că Dumnezeu a creat sexualitatea omului. El a creat-o sub forma a două sexe complementare, care se împlinesc reciproc dintru început și apoi a numit-o „bună” și chiar „bună foarte” (Fac. 1:27-31). Hristos ne reamintește că Dumnezeu a fost Cel „ce de la început i-a făcut bărbat și femeie”(Mt. 19:5).
Dumnezeu a creat atracția dintre sexe pentru ca omul să-și afle desăvârșirea firii sale nu doar în sine, ci într-o altă persoană. Aceasta este tâlcuirea pasajului „Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el” (Fac. 2:18). Dintru început, Dumnezeu a pregătit această unire a bărbatului cu femeia și a vorbit despre ei numindu-i „un trup” (Fac. 2:24). „Nu există nicio altă relație între oameni atât de intensă ca cea dintre soț și soție. Puterea acestei iubiri este într-adevăr mai intensă decât orice altă pasiune; și alte dorințe pot fi puternice, însă aceasta nu se stinge niciodată.
Dorința bărbatului pentru femeie și a femeii pentru bărbat este, așadar, profund sădită în noi de voința dumnezeiască și nu este rea: „Dorința nu este păcat. Dar atunci când scapă de sub control și este satisfăcută în afara căsătoriei, în văzul lumii, devine adulter, nu datorită dorinței propriu-zise, ci datorită lipsei de măsură"
|
Pentru mine e foarte clar ce scoate Mandea77 in evidenta prin selectia de mai sus.
Ce anume nu intelegeti sau ce nu va convine ?
Voi stiti de fapt cine a spus acele lucruri sau ati crezut din greseala ca Mandea le-ar fi spus, va intreb si eu, nu ati fost curiosi ?
Eu cred ca voi cu Traditia Ortodoxa aveti o problema de cunoastere ... dar asta nu e o problema asa grava, ca mai aveti timp sa invatati ...