View Single Post
Vechi 13.05.2014, 14:22:03
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Eu...

Eu inainte sa imbratisez ortodoxia ca religie (crestina) care imi lumineaza credinta, am analizat si celelalte confesiuni care le-am gasit la mine in oras: romano-catolic, baptist, penticostal si protestant.

Mi s-au parut incomplete, adica orice era bun se gasea si in ortodoxie, atat ca parca lipsite de profunzime.
Insa, ce am observat mai grav, e extremele: ori o mistificare exagerata (cel mai bun exemplu: credintele apocaliptice sau vorbirea in limbi) sau o golire de dumnezeire a lui Hristos, o golire de sacru intregului ritual.

Cel mai important lucru sau cel mai profund (pentru mine) in ortodoxie, e ca in aceasta lumina a revelatiei lui Dumnezeu si a invataturilor Sale, toata viata e o zbatere continua. Niciodata nu te poti crede mantuit insa niciodata nu iti poti pierde speranta. Atat de subtil se descopera Hristos in inima ta, incat te trezesti cu ochii umeziti, impacat si continui sa iti duci crucea...

Am incercat sa imi prezint credinta pe un ton amical, poate se regaseste cineva in cuvintele mele. Doamne ajuta!