Postarea anterioară se termina cu o întrebare, care vrea răspuns
De ce e atât de mult venerată lupta cu propriul corp în creștinism? Ce e așa bun în a te auto distruge?
Și acum am încă o întrebare
De ce ar vrea un om inteligent să fie credincios?
A crede înseamnă a nu știi, dar a pretinde că știi. A nu recunoaște adevărul, adică că nu știi, dar în acelaș timp a zice că știi.. când de fapt habar nu ai. Vedeți cât de perversă e strategia?
Dacă accepți că nu știi, atunci ai posibilitatea să te duci să cauți. Ai setea în tine. Dar dacă crezi, atunci ți-ai eliminat orice posibilitate să ajungi să știi cu adevărat vreodată.
De exemplu tu crezi în banane? Întrebarea e proastă,pentru că ori ai văzut și ai gustat banane, și știi, ori nu ai văzut, și nu știi. e foarte simplu. Însă dacă ești creștin , vei zice că crezi în banane. Și vei fi și mândru de asta !
Ești mort de foame, și crezi în banane. Îți va potoli foamea?
Asta e abordarea creștină. Să crezi, nu să experimentezi.
Un om inteligent dacă știe, știe , dacă nu știe, nu știe. Un creștin însă nu știe, dar crede. Și consideră că e o mare virtute. De fapt doar își pune bariere, își bagă capul în nisip ca struțul. Viața trece pe lângă el, și el nu gustă deloc din infinitul mister care e în fiecare moment. Pentru că e plin de frică, de stres, e tensionat, îi e frică să păcătuiască.
Și interesant e că creștinii au ucis cel mai mult în numele religiei, și musulmanii de la ei au învățat.
Ascultarea, crediința, lupta cu propriul corp. Astea sunt chestii total nesănătoase, care stau la baza creștinismului și al oricărui sistem de sclavie.
Aștept să mă contraziceți !
Copiii nici nu au învățat să vorbească, și voi îi botezați, le puneți amprenta psihologică, vă luați măsurile să fiți siguri că e înrobit încă de mic ! Nu puteți să așteptați să crească, să ceară el însuși să cunoască religia, în toate formele ei, și să decidă singur Da, am studiat și islamism, hinduism, budism, zen, tantra, yoga, taoism, echart tolle, osho, și aleg să fiu creștin ! Nu, nu așteptați, pentru că știți că asta nu se va întâmpla. Dacă scapă de sub control o să zică "îmi pare rău, nu văd nici un motiv să fiu creștin. Aleg să trăiesc viața mea așa cum simt, nu cum ați vrea voi să mă forțați, ca să vă auto convingeți că aveți dreptate."
Nici nu apucă să întrebe ceva despre subiect,și voi îi dați răspunsuri. Îi umpleți mintea, că există dumnezeu, că exista rai, iad, suflet. Dacă există, ce e așa grabă să îl îndoctrinați? Există și gata, va afla singur. El nici nu a întrebat, nu îl interesează încă chestiile astea, dar știți că dacă îi bagați răspunsurile cu forța, îi distrugeți setea de adevăr. Îi distrugeți inteligența, și îl schilodiți pe viață. Și vă va fi ascultător. Sunteți foarte satisfăcut acum, că aveți autoritate. Propriului copil, să îi faceți asta ! Asta e realitatea hidoasă, din cauza ideilor bolnave și hidoase.
Last edited by 2458386286; 13.05.2014 at 18:06:38.
|