View Single Post
Vechi 14.05.2014, 23:06:35
2458386286 2458386286 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.05.2014
Implicit

Am auzit, și sunt prieten cu un practicant al acestei tehnici.
Tehnica este veche, dinainte de creștinism.

Prietenul de care zic, care o practică, este creștin, și o practică în stil creștin. Mi-a spus că prin practică ajungi să fi conștient și în timpul somnului, rugăciunea răsună în timp ce corpul este adormit, și flacăra conștiinței rămâne trează.
Adică este o metodă de conștientizare, care se potrivește oamenilor care au tipologia devotului, adică cărora le este ușor să se simtă devotați fată de Dumnezeu. Acestor oameni le este mai la îndemână să practice conștientizarea prin devoțiune,iubire,rugăciune.

în tratatul său, Patanjali a spus că Dumnezeu este o unealtă, o poartă, pentru acei oameni care au tipologia devotului. Adică e mai ușor pentru ei, să se roage, să intre in liniște adâncă printr-o astfel de tehnică, și ideea de Dumnezeu exact pentru asta e. Pentru ei este mai dificil să intre în acea experiență, fără devoțiune, fără această idee de Dumnezeu.

Deja am intrat într-o zona mai practică, mai adevărată. Partea ezoterică, practică, experimentală a creștinismului, este acoperită de teologii, vrăjeli, absurdități. Asta e problema.

Câți dintre creștini PRACTICĂ isihasm? procentual.. aproape 0

Pentru că partea asta practică, care poate fi experimentată, care te poate face să crești, este anulată total de teologiile menite să te devieze, să te distragă, să te umple de frică, să te facă să te simți păcătos, nedemn.

Și exact aceste teorii și bălării, trebuie observate - ce scop au ele de fapt. Au scopul de a năpădi, de a stopa cu totul orice posibilitate pentru om să practice, să ajungă în interioritatea sa. Au posibilitatea de a-i da omului opiu, de a-l droga, de a-i da falsă mândrie, falsă cunoasștere, speranță, sentiment de superioritate, că "doar eu voi fi mantuit, trebuie doar sa urmez orbeste regulile astea, sa nu ma abat, si Dumnezeu e fraier, n-o sa se prinda el ca toată viața am fost cu mintea la sex, și că din cauza lăcomiei pentru Rai, și ca să mă simt sfânt, să-i pot condamna pe păcătoși, am luptat împotriva naturii, m-am abținut".

În starea actuală creștinismul este foarte corupt. De însăși biserica, și de preoți, și de credincioși. Singurii adevărați și cu coaie, sunt cei care practică, care experimentează, care descoperă divinul care nu e în exterior sau separat, și care sunt rebeli împotriva oricărui sistem de îndobitocire. Creștinismul actual e anti trezire, anti dumnezeire, anti libertate, e o pârnaie psihologică bazată pe niște absurdități, niște teorii și teologii nedemne de un om sănătos mintal,inteligent. Și în numele cărora se fac cele mai urâte lucruri posibile: îndoctrinare, tâmpire, manipulare, controlare, etc.

Osho a vorbit și despre partea ezoterică a creștinismului, despre calea devotului, prin Dumnezeu.
Însă tot el a vorbit și de Zen , calea meditației pure, fără zei, doar conștientizare pură, experimentarea stării de a fi conștient. Calea omului de știință, calea scepticului.

A vorbit despre ambele cărări, de aceea un creștin va fi șocat dacă nimerește peste afirmații de-ale lui Osho din contextul Zen, și un budist sau ateu va fi și mai șocat când îl aude pe Osho vorbind despre Dumnezeu, Hristos, rugăciune.

Osho a făcut imposibilul. De aceea este criticat și de creștini, și de atei, și de musulmani, hinduși, comuniști, capitaliști, etc. Pentru că a vorbit din toate unghiurile posibile. Și cine este inteligent, va descoperi diamante prețioase, dacă înțelege și experimentează ce zice maestrul osho.

aici e un articol frumos: Osho, John Dee, and the Greatest Library in the World http://www.ptmistlberger.com/lore-of-the-magi.php

Last edited by 2458386286; 14.05.2014 at 23:09:09.
Reply With Quote