View Single Post
Vechi 14.05.2014, 23:36:37
2458386286 2458386286 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.05.2014
Implicit

"Nu stiu cine este acest Osho, dar cu cu siguranta eu n-am auzit sa se
vorbeasca despre el in Ortodoxie."

Acest Osho este cineva despre care se vorbește și se va vorbi din ce în ce mai mult. Dar nu masele, gloatele, vor vorbi de el și îl vor studia, ci doar cei inteligenți.

După părerea mea, cine nu a studiat Osho, nu are nici abc-ul culturii generale.

Acum e contextul perfect să facem cunoștiință cu un alt Rebel din zilele noastre, și anume Dan Puric, pentru care am tot respectul - nu pentru că e creștin, ci pentru că e inteligent, curajos, rebel, sincer.

"Râsul este trezitor. Te scoate din rutina vieții. Tot ce este trezitor este sacru. Osho a spus asta și sunt întru totul de acord cu el. E primul care îndrăznește să descrie omul sfânt ca pe un om cu umor, îl scoate din gravitatea și din tristețea aceea făcuta sau contrafăcută. Osho redimensionează umorul, ceea ce este un lucru extraordinar. Îi afirmă nu doar un caracter terapeutic, ci și esența sacră.”, Dan Puric - despre râs

Beton ! A zis perfect !

Toată Biserica Ortodoxă îl condamnă acum. Pentru că e sincer și inteligent, și nu susține boala asta numită seriozitate, care se trage din frică și divizare interioară !

Dacă oamenii devin fericiți, relaxați, popii și biserica se vor evapora. De ce credeți că biserica îl consideră acum pe Dan Puric un "decăzut" ?

Toți cei care iubesc oamenii, toți prietenii omului care ne încurajează pe fiecare să fim relaxați, fericiți, treji - în opoziție cu ce zic religiile: ești păcătos,nedemn,o să ajungi în iad, lasă-te păstorit,manipulat, schilodit. - , toți aceștia au fost condamnați de societate,
religie, biserică, politicieni. Pentru că acești rebeli, pot prin iubirea lor, să îi facă pe oameni să vadă singuri cum au fost deviați de la natură, de la armonie, pentru niște superstiții, pentru niște concepte inexistente.

Da, este foarte ușor pentru oameni să vadă toate acestea. De aceea biserica nu suportă oamenii cu adevărat religioși, oamenii rebeli. Pentru că ei vor răspândi flacăra rebeliunii, a iubirii, a libertății.

Dar adevărul e întotdeauna limpede, și la îndemână. Oricine îl poate observa, nu e nimic ascuns.
De aceea educația, preoțimea, fac tot posibilul să explice tinerilor cât de ignoranți sunt, cât de pierduți sunt. Le bagă aceste idei în cap, și le oferă și calea spre "salvare": crezi în teologii stupide, luptă-te cu corpul, supune-te, și după moarte vei avea tot ce visezi !
E religia perfectă pentru lacomi. Creștinii sunt cei mai lacomi. Speră să aibe în Rai toate lucrurile la care s-au abținut în viața pe pământ.

Inchiziția, biserica, religia organizată, politica, toate acestea vor dispărea foarte curând. Toate sunt mână în mână.
O viziune clară a fiecărui individ e necesară, și suficientă, să arunce norul acesta vicios de "lideri" și de "salvatori", care au parazitat umanitatea de mii de ani.

http://www.youtube.com/watch?v=_XflR-oYQjc No Society Wants You To Become Wise

Last edited by 2458386286; 14.05.2014 at 23:42:03.
Reply With Quote