Citat:
În prealabil postat de 2458386286
Cert este că Arsenie Boca a fost un rebel. S-a revoltat împotriva Bisericii Ortodoxe.
L-a pictat pe Sfântul Francisc de Assisi ! Care este considerat eretic de către ortodocși. Curaj, nu glumă. Spirit. Umor. Pentru asta îl apreciez foarte mult pe Arsenie Boca. Merită, pentru rebeliunea de care a dat dovadă.
|
Este interpretarea ta.
Omul probabil a avut o simpatie persoanala de care nu era constient, in acea perioada, ca vine in conflict cu invatatura Bisericii.
E ca si cand ai spune ca talharul de pe cruce a fost un rebel, a legitimat talharia, impotriva invataturii lui Iisus, doar pentru ca o perioada din viata sa, a fost talhar iar daca Iisus i-a promis ca va fi in rai, a acceptat, tacit, ca talharii pot intra in rai, pur si simplu.
Si eu am avut o perioada in care am fost impresiona de Francisc de Assisi.
Dar era o perioada in care nu aveam acces la prea multe materiale vizavi de ce este ortodoxia si cum se diferentiaza de asanumitele "confesiuni crestine".
Citat:
E foarte foarte interesant, că despre Sfântul Francisc de Assisi, Osho a vorbit foarte mult ! E printre puținii sfinți creștini despre care Osho a vorbit cu mare respect.
|
Sigur, a scuipat pe crestinism dar a vorbit un practicant marginal al crestinismului de bine.
Asta din gama de strategii tipic newage, pentru a anihila obiectiile de ordin religios aduse la yoga, profesorii MISA nu zic ca e rau crestinismul, ci doar ca trebuie inteles altfel.
Iisus e ok, dar nu ca singur Dumnezeu adevarat, ci ca un guru printre multi altii.
Nu a murit si a inviat, ci doar si-a inscenat moartea, ca fakirii indieni.
Etc.
Citat:
Vedeți cum începe să facă sens? Adevărul te face întotdeauna rebel împotriva teoriilor, stabilimentului, închisorilor psihologice.
|
Din pacate si tu esti intr-una din astea, doar ca nu reusesti sa ii vezi gratiile.
Pentru ca tu le-ai plasat acolo, si le spui pereti frumos decorati.