View Single Post
Vechi 16.05.2014, 22:46:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
Iisus a spus ceva diferit, sa fim la suflet ca si copiii, iar la minte sa nu fim ca ei. Adica invers decat ceea ce ai spus si invers fata de golirea mintii din practicile asiatice. In crestinism se spune ca mintea este pavaza impotriva demonilor, anihilarea ei inseamna cale libera pentru ingerii cazuti, sa isi strecoare toate gandurile, vedeniile, etc. De aceea orientalii nu ajung la vreo iluminare divina, ci la o simpla demonizare, acest proces fiind arhicunoscut in scrierile crestine (pateric, vietile sfintilor, etc.). Stiu ce vorbesc pentru ca inainte sa devin credincios am fost interesat de religiile orientale, new-age, paranormal, etc. Am citit si cateva din vietile unor yogini. Si eu credeam ca stiu mule, dar de fapt nu stiam nimic, mi-am dat seama dupa ce am citit despre crestinism. Nu ai descoperit mai nimic, desi si tu crezi ca stii foarte multe, sunt doar gunoaie ce tin de lucrarea ingerilor cazuti, noi avem mese imbelsugate si aur, nu aceste nimicuri. Dar tu nu stii asta si nu iti poti da seama inca.
O carte deosebit de interesanta, cu cineva care a umblat in ashramuri prin India si are l-a intalnit pe un sfant facator de minuni: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/
Reply With Quote