Subiect: Ecumenism?
View Single Post
Vechi 17.05.2014, 00:43:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Si, fratilor, am zis ca sunt eclesiosceptic. Nu uritor de Dumnezeu sau prigonitor (la o adica) de Biserica. Adica am o atitudine de permananeta indoiala si evaluare, in raport si cu mine insumi, si cu Biserica, cu societatea, cu orice si oricine.
Mai degraba indoiala decat evaluare :)

Citat:
Iar eclesioscepticismul meu se hraneste din istoria Bisericii si hagiografie. Cred ca am spus-o de cel putin zece ori, pe zece topice diferite, in zece forme diferite. :)) Si nu, nu sunt genul care pune botul la flatulentele dezinformative ale presei "vai, popa ala e betiv sau poponar". Totusi, nivelul asta nu doar ca l-am depasit, ci nu l-as putea avea si nu l-am avut vreodata.
Nu, e varianta mai moderna, pentru cei care se cred intelectuali a lui "vai, popa ala e betiv sau poponar".
Poate chiar mai grava sub unele aspecte.

Oricum, asa cum ai spus-o "de cel putin zece ori, pe zece topice diferite, in zece forme diferite" pentru indoielile astea te hranesti din parile personale si subiective a unor oameni care deja prin alegerile lor spirituale sunt certati cu Biserica si straini de ea.
Probabil stii legea aia: "Garbage in.."