View Single Post
Vechi 17.05.2014, 00:54:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu fac comparație între iisus si buddha, cine e inteligent invata de la ambii, pentru ca de fapt in esenta nu zic lucruri diferite, doar că sunt creștinii care au acoperit partea practică din învățătura lui Iisus, cu povești pt retardați (nasterea dintr-o virgina, miracole - iisus facea pâini din pietre, dar când a fost răstingnit nu putea să-și materializeze puțină apă -, iisus cica e dumnezeu, dar cand era pe cruce striga in disperare la dumnezeu "de ce m-ai părăsit?". păi dacă nici iisus nu era sigur pe el, ajunsese să nu mai creadă nici el in nici un dumnezeu in momentul ala, devenise sincer, atunci mă întreb ce Super-(in)Capacități-Intelectuale au credincioșii creștini să creadă astfel de povestioare fără sens)
Sau poate nu ai tu capacitatea intelectuala si spirituala pentru a pricepe, pentru ca ...

Citat:
De aceea recomand mai intai Osho și Buddha, si apoi Iisus, nu că unul e mai sus ierarhic decat altul, ci pentru că e mai întâi necesară o decondițiionare psihologică.
..esti conditionat psihologic sa te raportezi la un sistem osho -ist decat crestin.
N-ai cum sa intelegi natura duala a lui Iisus (om si Dumnezeu) pentru ca nu cunosti pe Dumnzeu ci ti-l imaginezi asa cum Osho ti-a spus sa o faci.

Si sa crezi in toate prostiile spiritualiste lui Osho, dar sa nu crezi in niste miracole "banale" e chiar hilar.

Citat:
Mai întâi scapi de teoriile cu care ai fost îndoctrinat, te simți pentru prima dată că ai corpul ușor, și spiritul viu, și poți să o iei pe calea practică care ți se potrivește - Iisus, meditatia iubirii, rugaciune, sau zen, conștientizare, înflorire în compasiune.
Sa crezi ca esi "neindoctrinat" doar pentru ca te-ai indoctrinat singur cu prostii NewAge-iste si chipurile nu te-ar fi indoctrinat parintii sau socieatea cu notiuni vagi crestine, iarta-ma ca ti-o zic asa direct, dar e prostie crunta.

Citat:
Cum să iubești , dacă ești inconștient? Dacă ești de mic programat să fii dobitoc, la ce te ajută o invățătură despre iubire?
Stiu si eu, te-ai gandit ca poate nu sunt toti ca tine?
Adica na, ar fi mai multi, care spre deosebire de tine au avut niste parinti mai normali sau daca au trecut prin faza in care esti tu acum, au razbit totusi la Lumina pana la urma.

Citat:
http://rutube.ru/video/f9192653fdf407798cd3333a76429425/
Superhilar.
Am prins o faza in care era ceva de genul ca se plimba Guruletz si il intreaba unul ce face si asta zice "nimic, ma bucur de Univers si is fericit pur si simplu", ceva de genul.

Pai cum sa nu fi fericit in timp ce compatriotii tai muncesc de rup si mor de foame iar tu freci menta pe banii americanilor tampiti care ling unde te asezi si iti cumpara RollsRoyce -uri doar pentru ca le vinzi gogosi ca sunt "deprogramati" si alte prostii, cand de fapt Osho nu face decat sa le invarta cuvinte in cap si astfel sa le varuiasca mormantul in care zac?

Last edited by AlinB; 17.05.2014 at 01:01:17.
Reply With Quote