AlinB, nu am intelegere pentru popi, pentru ca ei ii invata pe credinciosi sa ramana saraci, ca saracia e buna. Ei nu trăiesc conform cu ceea ce propăvăduiesc.
Osho trăiește exact conform cu ceea ce îi învață pe prietenii lui (da, osho nu are decât prieteni). Așa că nu e nici o problemă, e foarte simplu de înțeles diferența.
Și tocmai asta încerc să accentuez, că ar trebui să dispară venerarea sărăciei - este dăunătoare.
Sunt de acord să aibe preoții mașini scumpe și bani, și de toate, dar să aibe și credincioșii. Să îi învețe pe credincioși să fie prosperi, abundență, bogăție. Sunt perfect de acord.
Nu afirm că sunt neîndoctrinat, treaz, înțelept. Doar am venit cu o părere diferită, să adaug puțin condiment pe forum :)
Sunt conștient că sunt îndoctrinat, și tocmai pentru că am observat cum societatea creștină m-a îndoctrinat de mic, am curățat mult din această îndoctrinare. Și pentru că am observat aceste mecanisme de îndoctrinare, știu că sunt dăunătoare, și îmi împărtășesc părerea mea, care nu e perfectă, și poate nici măcar corectă, e doar părerea mea și atât. Argumentez pentru ea, și aștept contra argumente de la cei care nu sunt de acord, și din acestea toți să învățăm câte ceva
Citat:
"N-ai cum sa intelegi natura duala a lui Iisus (om si Dumnezeu) pentru ca nu cunosti pe Dumnzeu ci ti-l imaginezi asa cum Osho ti-a spus sa o faci."
|
Da, nu îl cunosc pe dumnezeu, recunosc. Recunosc că nu știu. Și că sunt în căutare.
Citat:
Si sa crezi in toate prostiile spiritualiste lui Osho, dar sa nu crezi in niste miracole "banale" e chiar hilar.
|
Nu ai în ce să crezi de la osho, pentru că nu are nici o învățătură, nu are nici o teorie spiritualistă. Are doar dezvățături, adică cum să renunți la minciuni, la teorii, și cum să îți dai seama când știi ceva cu adevărat, și când nu știi, adică să fi sincer.
A crede, e o capcană, pentru că crezând, ai impresia că ești cunoscător a ceva ce de fapt nu cunoști.
Citat:
Pai cum sa nu fi fericit in timp ce compatriotii tai muncesc de rup si mor de foame iar tu freci menta pe banii americanilor tampiti care ling unde te asezi si iti cumpara RollsRoyce -uri doar pentru ca le vinzi gogosi ca sunt "deprogramati" si alte prostii, cand de fapt Osho nu face decat sa le invarta cuvinte in cap si astfel sa le varuiasca mormantul in care zac?
|
Uite ce zice osho despre fericire și nefericire:
Citat:
A fi fericit este cel mai mare curaj.
A fi nefericit este o mare lasitate.
Ca sa fii nefericit nu e nevoie de nimic. ORICE LAS poate fi nefericit, ORICE PROST poate sa fie nefericit! Oricine este in stare sa fie nefericit, dar pentru a fi fericit e nevoie de MULT CURAJ!
In mod normal nu gandim asa. Ni se pare firesc ca toata lumea sa vrea sa fie fericita. Este o parere total gresita.
Foarte rar un om vrea sa fie fericit, in ciuda a ceea ce spune.
Foarte rar un om e gata sa fie fericit – oamenii au investit foarte mult in nefericirea lor. Adora sa fie nefericiti…de fapt, sunt fericiti cand sunt nefericiti.
Trebuie intelese mai multe lucruri, altfel e foarte greu sa iesi din rutina nefericirii.
Tu esti cel care a decis sa ramana in acea inchisoare a nefericirii. Nimeni nu te tine acolo.
Cel care e gata sa iasa, poate sa iasa CHIAR IN CLIPA ASTA. Nimeni altcineva nu e raspunzator de nefericirea ta, numai ca tu nu accepti niciodata acest adevar si ramai pe mai departe nefericit spunand: “altcineva ma face nefericit”.
Daca te faci singur nefericit, se poate face ceva…se poate face ceva IMEDIAT. Atunci depinde de tine sa fii sau nu nefericit.
Dar cum tie iti place sa fii nefericit, atunci responsabilitatea e in seama altcuiva – a sotiei, a mamei, a familiei, a copilariei, a societatii, a presedintelui, a soartei, a guvernarii si a mai stiu eu ce.
Numele difera, dar trucul e acelasi.
Este foarte greu sa accepti asta, pentru ca mintea spune intr-una: “Daca tu esti raspunzator, de ce ai creat acest lucru?”
Asadar e mai simplu sa afirmi “Ce pot sa fac? Sunt neajutorat…sunt o victima!
Si totul creste, creste, si te afunzi din ce in ce mai adanc in nefericire.”
Insa noi ne-am obisnuit asa.
Ne-am simti tare singuri daca n-am mai fi nefericiti, ne-am pierde cel mai bun tovaras. Nefericirea a devenit umbra noastra, ne insoteste pretutindeni. Ne-am casatorit cu ea. Si e o casnicie foarte lunga.
Asta numesc eu cel mai mare curaj – sa divortezi de nefericire,
sa pierzi cel mai vechi obicei al mintii omenesti, cel mai vechi tovaras.
|