Citat:
În prealabil postat de 2458386286
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
|
Ce am zis prima data ramane valabil. Esti inconsecvent si te contrazici.
1.Atat timp cat trebuie sa il inveti pe om ceea ce este zen-ul, pentru ca toti ateii "necontaminati" de crestinism pe care ii cunosc nu practica asa ceva si atat timp cat exista lucruri bune si lucruri care nu sunt bune (chiar daca este sunt proprii firii umane) exista o filosofie a zenului. Dei trebuie sa il inveti.
2. Daca zen-ul nu trebuie invatat, cum zici tu, desi ti-am aratat ca lucrurile nu stau asa, de ce mai am nevoie de Osho? De ce, dupa ce am descoperit zen-ul nu imi este suficienta iluminarea si trebuie sa il ascult pe unul care imi spune care e este gurul celor bogati si inteligenti? De ce am nevoie de un guru? Dar ce ne facem cu cei saraci si neinteligenti?
3. Am tot spus asta, dar tu ignori: cum poti respinge si infiera crestinismul atat timp cat nu stii ce aceasta invata. Sau spune-ne, daca stii, ce invata crestinismul? Care este ideea sa fundamentala?
4. Tot sustii ca in crestinism bogatia este un pacat: arata-ne si nou unde este infierata bogatia in Sf Scriptura sau in invaaturile bisericii. Dar strict bogatia, nu pacatele celor bogati.
5. Si asta ai ignorat. Am spus ca invataturile majoritatii religiilor si filosofii puse in aplicare vor duce la o imbunatatirie a calitatii vietii (nu neaparat materiale, asta o promoveaza Osho) si la o impacare aparenta cu sine. Dar in afara de asta ce imi ofora celelalte religii? Care este finalitatea?