Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Deocamdată inima mea rezistă, dar nu-mi pot da seama acum ce-mi va aduce viitorul. Am aflat, printre altele, că moartea mi-a luat urma și depinde numai de mine dacă mă va prinde în lasoul ei sau nu. Eu aș fi adăugat că în primul rând depinde de voia lui Dumnezeu, dar ipoteza aceasta nu prea intră în calculele medicilor.Poate o să zâmbiți când vă spun că cel mai important leac pentru problemele mele, în opinia medicului care m-a luat în grijă, este nesimțirea. Desigur, nu e vorba de lipsa a bunului simț, ci de indiferență, răceală, insensibilitate la tot ce mi se întâmplă mie sau altora. În ce măsură se împacă recomandarea asta cu viața duhovnicească poate îmi spuneți voi, că eu nu-mi dau seama în acest moment.
|
Doamne ajuta, bine ai revenit printre noi! Cam ceva de genul asta ma gandeam sa scriu si eu : ca din asemenea experiente dramatice trebuie sa invatam ca "azi esti, maine nu mai esti", si trebuie sa fim mai cu bagare de seama. Nu neaparat ca pana acum ne-am fi facut de cap, dar poate unii gresim si ca ne lasam afectati si traumatizati si ne facem griji peste masura - cam ce a zis si doctorul :). Apoi poate o asemenea experienta ar trebui sa ne apropie mai mult de Dumnezeu, sa ne faca sa-i simtim prezenta. Ce se putea intampla, in cel mai rau caz? Sa ne ia la El, nu? Din pacate insa ma tem ca eu una in situatia asta, si poate multi altii, nu am fi asa curajosi, si cel mai probabil m-ar incerca din plin frica "iadului". Dar poate si asta face parte din incercare si din lupta pe care trebuie s-o ducem si din lectia pe care trebuie s-o invatam. Poate cand te faci bine ne povestesti si noua cate ceva (despre cum e cand esti asa aproape), daca nu te deranjeaza sau nu ti-e frica sa-ti amintesti, sau nu sunt chestii prea intime, si daca iti da voie doctorul sau duhovnicul. Si da, sa stii, din pacate doctorul are dreptate, de tine depinde sa te faci bine. Dumnezeu iti intinde o mana, trebuie insa sa te lupti sa te agati de ea si sa ramai agatat in furtuna. Nu mai am loc sa scriu mmult