View Single Post
Vechi 20.05.2014, 11:25:13
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carine Vezi mesajul
Trebuie sa fi gresit destul de mult fata de persoana despre care am vorbit la inceputul topicului, caci dupa aceea am mai discutat si ne-am inteles foarte bine, chiar ma gandesc ca imi este draga de fapt... Si nici nu i-am mai gasit defecte.
Tare mult pierdem cand nu avem destula rabdare. Am constatat ca intotdeauna, prin rabdarea fata de ceea ce primim, ni se descopera lucruri minunate, care ne bucura mult si pe care nu le-am fi avut daca ne-am fi razvratit, dupa primul impuls. Preotul ne repeta mereu ca de mare ajutor in acest sens ne este scurta rugaciune a Sf. Andrei Criteanu: "Asa, Doamne, fa sa-mi cunosc pacatele mele si sa nu osandesc pe fratele meu nevinovat!" Daca in preajma noastra avem oameni care... ne cam sacaie, poate in primul rand ar trebui sa ne intrebam de ce le este ingaduit de sus, si in nici un caz fiindca suntem prea buni in fata lui Dumnezeu, ca sa meritam asta! Judecand astfel, in scurt timp, ceea ce era enervant si sacaitor, ori se indeperteaza de la sine, ori se va apropia sub o cu totul alta nuanta! Pentru ca si noi constituim pentru altii, lectii, incercari si modele! Nu doar noi invatam de la altii, ci si altii invata de la noi, chiar atunci cand poate tacem!...
Iata aici, dupa atatea pagini de dezbatere, descoperim simplu, mila si bunatatea lui Dumnezeu. Pentru cei care obisnuiesc sa mearga frecvent la biserica, nu e greu sa faca un salt inapoi si sa-si aminteasca la cate incercari erau supusi, in faza de inceput. E drept, niciodata nu vom atinge desavarsirea, dar macar sa incercam sa tindem catrea ea!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 24.05.2014 at 21:11:22.
Reply With Quote