Citat:
În prealabil postat de IonJohn
Iar vorbesti aiureli, dar din pacate ceva simbure de adevar tot este. S-a interzis ortodoxilor sa se impartaseasca la catolici nu zice ca tainele catolicilor nu sint bune...Oare de ce a fost nevoie de interdictia asta?
|
Pai spune tu de ce ca eu am scris de ce. Ca sa nu fie azimile catolicilor stricate si sa se imbolnaveasca ortodocsii? sau faina de import si nu autohtona? Si in China te poti impartasi intr-o biserica ortodoxa, dar nu poti intr-una catolica de pe strada ta. Tu de ce crezi?
Citat:
Umblati cu smecherii si o sa o incasati iara si probabil si mai rau. Eu sint catolic asa ca sint ok si din punctul de vedere al sinodului.
|
Eu nu am scris de tine, normal ca nu te afecteaza decizia Sinodului, am scris doar ca sa iti arat ca BOR nu accepta o Taina catolica. Dar e doar o dovada, mai sunt o multime, inclusiv hotarari ale sinoadelor.
De exemplu, in unele locuri (Grecia, de exemplu), catolicii convertiti la ortodoxie se boteaza toti. Or botezul valid nu se poate repeta, e un canon apostolic. Asadar botezul catolic nu e recunoscut ca valid in ortodoxie. E adevarat, in unele parti se face doar Mirungerea, dar asta tine de iconomie, e un pogoramant in crestinism.