Citat:
În prealabil postat de IonJohn
Domnilor incep cu o explicatie menita sa intelegeti de ce sint Catholic- fost Ortodox
|
Parerea mea este ca:
- inteligenta nu este punctul tau forte;
- limba romana are niste taine pentru tine (asa intelectual cum te declari). Dar daca iti dai silinta ti se pot descoperi;
- nu stii nici invataturile BO, nici cele ale BC;
- spui ca a citit carti despre invatatura ortodoxa si nu ai priceput nimic. Te-ai gandit ca poate problema esti tu? Ai putea sa ne daicateva exempli de lucruri pe care nu le-ai priceput si de ce?
- nu stii ca pentru a pierde mantuirea nu trebuie sa faci toate pacatele din lume. Diavolul este eficient. Unul singur este suficient. Erezia, de exemplu. Sau lepadarea de dreapta credinta. Poate nu stiai (aproape sigur), dar acestea intra la categoria pacate impotriva Duhului Sfant s Mantuitorul spune ca acestea nu se iarta.
- spui ca Rosariul este mai simplu si mai accesibil decat Paraclisul Maicii Domnului. O fi. Dar asta nu inseamna ca este si "mai bun". Asa cu si mantrele orientale or fi mai simple, dar nu sunt "mai bune".
- spui ca BO recunoaste sacralitatea tainelor BC. In afara de parerea ta confuza, ce surse ne poti da?
- nu stii ca Biserica respinge ereticii, iar ereziile sunt invataturi de credinta gresite. Si BC are destule. Biserica neputand gresi catolicii nu pot face parte din Biserica pentru ca sunt eretici.
- iluzia cresterii duhovnicesti nu constituie o dovada a faptului ca BC are dreptate. Si sectantii cred acelasi lucru. Si paganii. Si asta nu ii face sa aiba dreptate. Din pacate la capitolul logica stai prost.
Citat:
În prealabil postat de IonJohn
De ce cred unii ca numai biserica ortodoxa e adevarata?
|
Poate te ajuta.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14322
Daca vrei putem sa iti spunem si de ce BC nu este Biserica lui Hristos. Si care sunt invataturile pe care le-au schimbat sau introdus fara o baza scripturistica sau traditionala.
Ps: Desi a spus "pa" sunt convins ca ai sa iti mai urmaresti topicul. Poate ai si raspunsuri (nu ai avea cum, dar...).