Citat:
În prealabil postat de Dennis
"Intr-o predica tinuta in aceasta saptamana la Casa Santa Marta de la Vatican, Papa Francisc a facut o declaratie suprinzatoare, afirmand ca el ar fi dispus sa boteze chiar si extraterestri, iar usile Bisericii Catolice sunt deschise pentru toata lumea.
Cu aceasta ocazie Suveranul Pontif a amintit de povestea evocata in Biblie despre convertirea primilor pagani la crestinism, potrivit unei stiri publicate de Radio Vatican si preluata de The Independent.
Papa Francisc a spus ca religia catolica a fost o biserica a "usilor deschise", unde crestinii au acceptat Duhul Sfant.
"Daca, spre exemplu, maine o expeditie a martienilor ar veni la noi si unul ar spune 'Vreau sa fiu botezat!', ce se va intampla?", a spus Papa.
"Cine suntem noi sa inchidem usile Duhului Sfant?", aceasta a fost intrebarea pe care Papa Francisc a repetat-o in timpul predicii sale, la liturghia de la Casa Santa Marta, Vatican.
"Duhul Sfant este prezenta vie a lui Dumnezeu in Biserica. El face ca Biserica sa existe, pastreaza Biserica sa mearga mai departe. Mereu si mereu, dincolo de limite. Duhul Sfant cu darurile Sale calauzeste Biserica", a explicat Papa Francisc. mai mult"
Mai are si alte predici pe aceste teme...
|
Imi pare rau dar nu ai inteles despre ce este vorba. Sau poate nu am inteles eu. Totusi tind sa cred ca saracul el are o problema cu diplomatia si nu cu ceea ce crede pe aceasta tema. Corect ar fi fost sa nu fie diplomat (chiar daca veneau unii si il acuzau de rigiditate) si sa spuna ca nu exista extraterestii. La fel de bine ar fi putut spune ca daca vine dracul sa se boteze cine este el sa ii refuze mantuirea. Si ar fi fost fix aceeasi situatie nerealista.
Restul nu este decat manipulare si cautare a senzationalului.
Uite un exemplu de manipulare, diversionism si interpretare tendentioasa a unor afirmatii care nu sunt reproduse.
http://adevarul.ro/international/eur...eb8/index.html