Citat:
În prealabil postat de CristianR
Pe saitul de presă al Patriarhiei Române suntem îndemnați să mergem la vot:
sursa: Agenția de știri Basilica.
Totuși, un îndemn cam generic, întrucât, cu excepția lui Iulian Capsali, care exact aceste valori afirmă că dorește să le apere în Parlamentul European, nu cunosc dacă vreunul dintre partidele cu șanse reale le-a afirmat.
Prin urmare, dacă sunteți mai bine informați, cine credeți că ar putea să ne reprezinte mai bine în calitate de creștini?
Personal, nu-l exclud pe Capsali, dar nu știu dacă are șanse de a obține 3% (cred că atâta le este necesar independenților pentru a fi aleși în Parlamentul European).
|
Inainte de a vota stie cineva pentru ce voteaza? Stie cineva ce fac oamenii aia trimisi din partea Romaniei in Parlamentul european?
Eu recunosc sunt impotriva EU. Eu nu inteleg ce avantaje imi confera mie ca cetatean roman faptul ca sunt membru al UE. Dar UE ar fi reprezentat doar un acord de libera circulatie a marfurilor si persoanelor puteam intelege si fi de acord. Ce depaseste granita asta nu coincide cu valorile in care eu cred.
Dar daca pe site-ul patriarhiei suntem indemnati sa votam ne spune patriarhia si care este "avantajul" de care beneficiaza un crestin ca este membru UE?
Eu intentionez sa merg la vot, dar sa mi-l anulez. Asta este forma mea de protest. Si asa am sa protestez la toate alegerile pana va aparea cineva care voi crede eu ca ma poate reprezenta. Sper sa faca asa toti cei care considera ca nu este o persoana/un partid care candideaza ce ii poate reprezenta. Poate un numar mare de voturi anulate va avea un efect. Sigur dezinteresul si lipsa participarii la vot nu va atrage atentia nimanui. Nu in asa fel incat sa se ia masuri.