View Single Post
Vechi 23.05.2014, 12:09:53
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Crestinul autentic nu face binele asteptand o rasplata. El face bine din dragoste. Crestinul vrea sa fie asemnea Mantuitorului Ș Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.

Și apropiindu-se unul din cărturari, care îi auzise vorbind între ei și, văzând că bine le-a răspuns, L-a întrebat: Care poruncă este întâia dintre toate?Iisus i-a răspuns că întâia este: "Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn".
Și: "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta". Aceasta este cea dintâi poruncă.
Iar a doua e aceasta: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă.
Și I-a zis cărturarul: Bine, Învățătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu și nu este altul afară de El.
Și a-L iubi pe El din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul și din toată puterea și a iubi pe aproapele tău ca pe tine însuți este mai mult decât toate arderile de tot și decât toate jertfele.
Iar Iisus, văzându-l că a răspuns cu înțelepciune, i-a zis: Nu ești departe de împărăția lui Dumnezeu. Și nimeni nu mai îndrăznea să-L mai întrebe.

Biserica nu inceteaza sa fie divino-umana doar pentru ca sunt unii slujitori nevrednici. Ce te retine sa ii cauti pe cei vrednici si sa ii urmezi?
Legat de pretul de care imi spui matale aici: are cine sa il judece. El o sa dea socoteala pentru ceea ce face. Matale ai incercat sa spui o rugaciune pentru el sa-l lumineze Dumnezeu sau doar te-ai oprit la judecata?
Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați.
De fapt, crestinii, sau o parte din ei, sa nu generalizez, fac bine pentru Rai, nu neaparat din iubire. Priveste in jurul tau cu atentie si ai sa vezi ce vorbesc.
De mule ori m auzit sintagmele de genul celei urmatoare in jurul meu:
"- De ce i-ai dat x lucru/bani?
- Ca asa o sa ma ajute si pe mine Dumnezeu."
Asta nu e facut bine pentru rasplata? Mai clar de atat nici nu putea spune persoana in cauza ca o face pentru ca din cauza asta o sa il ajute Dumnezeu. Si nu doar o data am auzit conversatii de genu, ci de foarte multe ori.
Reply With Quote