View Single Post
Vechi 23.05.2014, 19:55:20
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
E interesant de stiut ca, criminalii in serie de obicei ciar stiu ca u gresit, dar nu le pare rau. Asta nu e o noutate pentru nimeni. Se numesc psihopati; stiu ca moral si legal au gresit, dar pur si simplu nu regreta.
Dar de la a avea relatii inainte de casatorie la fi un criminal in serie e cale lunga; nu pot compara doua lucruri de genul asta. Eu prin faptul ca am avut relatii inainte de cununie nu am facut altcuiva rau, pe cand un criminal in serie a curmat vieti; nu le amesteca.
Stii de ce nu regreta? Pentru ca in sinea lor nu considera ca au gresit. Stiu ca este gresit conform unui set de valori al majoritatii, dar nu si al lor. De aceea ei "stiu" ca este gresit, nu pentru ca asa ar simti.

Nu, ai dreptate, cele doua exemple nu se pot amesteca. Unul dintre ele se refera la o forma psihica de mutilare, cealalta la una sufleteasca.
In ceea ce prveste faptul ca pacatul tau nu face rau altuia, ai de asemenea dreptate. Dar Sf Ap Pavel spune ca pacatele din trupul tau sunt mai grave decat cele facute in afara trupului. Iar Hristos spune sa ne temem de cei care ucid sufletul, nu de cei care ucid trupul.