View Single Post
Vechi 24.05.2014, 17:18:52
Badescu's Avatar
Badescu Badescu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.02.2014
Locație: Tirgu Jiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Cand esti viu toate sunt vii. Chiar si pietrele.

Cand esti partial viu, unele sunt vii, altele sunt moarte.
Absolut nimic de pe acest pamant nu poate fi generalizat. Cum poti baga totul in aceeasi oala doar pentru ca animalele au viata, au un duh de viata, doar ca ele nu au ratiune, indiferent despre ce animal vorbim, el nu are ratiune. Si nici o viata viitoare, adica un suflet...bine, asta daca crezi in inviere, daca crezi ca intr-o viata viitoare te vei reincarna in vierme e cu totul altceva, sau mai rau, in cactusul meu de pe balcon...

Inteleg ca plantele cresc, infloresc si se ofilesc, dar asta nu inseamna absolut nimic. Plantele nu au nici sentimente, nici ratiune, nici nervi, nu au absolut nimic.

Cand vorbesti despre pietre ca ar avea viata, ce intelegi tu prin asta? eu nu imi pot imagina ce intelegi tu dar o sa incerc sa fac un boltar, sa observ viata din el..

Intradevar, absolut tot de pe pamant si din univers sunt creatia lui Dumnezeu, dar, afirmand ca Dumnezeu e in tot ce se regaseste pe pamant si in univers e o aberatie... Putem privii o floare si sa vedem maiestria cu care a facut-o Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca Dumnezeu e in acea floare.

Ceea ce afirmi tu, nu te face mai interesant sau mai iubitor, te face mai ipocrit si fara ratiune... imi pare rau ca iti spun asta, dar asta e adevarul.

“Omul în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor”(Ps.48,12).

Numai bine!