Citat:
În prealabil postat de Alebia1989
Si eu am perioade cand imi doresc sa ma sinucid , pentru ca simt ca numai are rost nimic in viata asta.
|
O sa imi permit sa intervin..
Nu mai are rost nimic in viata asta? As putea da sute de raspunsuri la aceasta afirmatie, asta daca este nevoie de un raspuns sau o parere.
O sa incerc astfel:
1) Crezi in invataturile Bisericii Ortodoxe? cum ca exista rai si iad, iar dupa a 2-a venire a lui Hristos va fi judecata?
- Daca crezi in acest lucru, e foarte simplu. Nu numai ca in aceasta viata nu are rost mai nimic. Asta pentru ca nimic nu rezista, plecand de la viata omului, care de cand se naste e din ce in ce mai aproape de moarte, pana la toate obiectele din jurul omului, nimic nu exista vesnic, (mi-am facut o casa, ok, dar poate in 30 de ani o sa se darame, cu ce m-a aleg?) , (sunt plin de bani dar poate peste cativa ani o sa mor, cu ce m-a aleg?). Absolut totul in aceasta viata merge catre pierzare. Din momentul in care o cladire e construita, e doar o chestiune de timp pentru disparitia ei. Nimic nu rezista, probabil de aici pleaca cele mai multe depresii, cum de altfel si eu le-am avut inainte sa inteleg scopul vietii.
Dar, daca aceasta viata e doar un test, iar prin ea decidem unde sa locuim pentru eternitate, cum stau lucrurile? Cu siguranta nu putem avea pretentia sa fiim in rai de vreme ce nu dam doi bani pe creatia lui Dumnezeu, alegand sa i punem capat.... Pot fi mai multe explicatii pe aceasta tema dar consider ca aceasta este ce-a mai importanta.
2) Crezi in karma si reincarnare?
- Aceste crezuri te invata cum sa atingi "nirvana", sa ajungi la depersonalizare, mai exact, te indruma sa lupti sa ajungi nimic. Daca totusi crezi in aceste crezuri, nu crezi ca e mai bine sa ai sute sau mii de vieti repetate decat sa fii nimic? totusi esti ceva...
Alegand sa iti iei viata nu faci decat sa te intorci din nou sub o alta forma. Cert e ca sunt putine sanse sa te intorci tot ca om, te poti reincarna in stir/palamida/loboda sau lucerna... sau te poti reincarna desigur in vierme, nevastuica, broasca sau melc... Eu cred ca e mai important sa iti traiesti aceasta viata de om pana la capat, nu?
3) Esti ateu? nu crezi in nimic dupa moarte? Crezi ca dupa ce mori e ca si cum ar fi un somn fara vise?
- Atunci ce rost are sa iti iei viata sa grabesti sa apara acest nimic? de vreme ce mai ai destul timp sa simti cum e sa fii ceva?
Nu stiu daca mai exista si un alt crez la ce se va intampla dupa moarte, dar cred ca aceste 3 sunt cele mai raspandite. Consider ca pentru fiecare dintre noi e valabil textul de mai sus..
Doamne ajuta!