View Single Post
Vechi 10.01.2008, 15:22:25
router router is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2008
Implicit

Cat timp dai doar copy paste, fara sa intelegi nimic din ceea ce spun , nu facem decat un dialog al surzilor.

Fa bine si reciteste ce spune istoria ortodoxa:
Gabriel Rascaru Ieromonahul, in Liturgica Bisericii Ortodoxe , ed. 1876, pg. 94, scrie: "Sambata s-a serbat intrucat priveste ca Lege morala si in secolele primitive ale crestinismului".

si cat timp cardinalii o recunosc cu zambetul pe buze, ceea ce faci tu nu se poate numi nici pe departe argumentatie.

Eu m-am rezumat in prima faza la ce simpla argumentatie data de Isus:
SAMBATA[SABATUL] A FOST FACUT PENTRU OM, nu omul pentru sabat, Asfel ca Fiul Omului este Domn al Sambetei.

Nu pentru evreu , nu pentru musulman , nu pentru rus , ci PT OM. Cand o sa imi arati vreun dictionar care sa spuna ca om=evreu , poate merita sa mai discutam.

Pavel cheama lumea straina , neamurile , in sabat la inchinare. DE CE NU DUMINICA??(nu ai raspuns nimic aici). De ce nu le-a explicat ca sambata s-a desfintat si ne intalnim in prima zi ??? Stia el bine de ce.

Probabil nici nu te-ai obosit sa citesti ce am scris. Stai linistit. Nu e prima data cand mi se intampla.

Tu zici(defapt manuscrisul tau zice , ca tu nu ai zis nimic):

"Dar în nici o parte a Evangheliei sau a epistolelor apostoleºti nu gãsim vorbindu-se  sau fãcându-se mãcar o aluzie  la porunca a patra sau la ziua sabatului, ceea ce dovedeºte cã ea nu existã pentru Mântuitorul ºi apostoli; iar despre ceea ce nu mai existã, e firesc ca nici sã nu se mai vorbeascã."

Asta e o minciuna crasa. Care merge pentru necunoscatori. Am dat mai sus referintele si din Evanghelia dupa MARCU, si din Faptele Apostolilor. Si vorbele lui Isus , si ceea ce au facut apostolii, printre care chiar Pavel cu straini.

Cine are Biblie prin casa poate sa verifice referintele. Cine mai are si carti de istorie , si mai bine.

Reply With Quote