Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia
Stimate domn, inainte de 1989 romanii se intrebau tot asa: "Ce poate fi mai rau?". Sub uzurpatoarea domnie a Vrajmasului, caruia ii sunt date toate stapanirile lumesti, dupa cum scrie in Sf. Evanghelie, intodeauna e loc de mai rau. Habar nu aveti ce pot scoate mintile indracite ale unor psihologi si sociologi ai serviciilor secrete din niste informatii statistice "de profil".
P. S. Nu vad nimic rau in semnatura mea. E o declaratie de scepticism si punere-in-garda permanente, si mi le asum.
Si fiti atent cu formularile: ma refer la ce am subliniat.
|
Deja se profileaza polemica si nu e de dorit. Fiecare crede ca are dreptate si niciunul nu cedeaza. Cine castiga? Stim noi!
Despre ce punere in garda, vorbim? Ce suntem noi, singuri, in stare sa facem? De cine suntem noi capabili sa ne aparam prin proprie ratiune (si insist sa adaug: exces de mandrie!!!)? Ce vrem sa dovedim, prin ceea ce dorim sa parem, dar NU suntrem decat in propria noastra imaginatie? Ca suntem lucizi? Ca veghem? Ca le deschidem celorlalti ochii? Iarasi spun: vorbim vorbe. Ca sa fim capabili de ceva, e nevoie de Har. Iar noi... nu-l avem. Cel putin, nu eu.
PS - Imi cer iertare daca n-am fost foarte atent la "sublinieri"! De obicei ma las dus de... instinct!...