Subiect: Istorii cu talc
View Single Post
Vechi 29.05.2014, 22:20:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugăciunea

Grișa învăța foarte bine, însă era destul de egoist, dorind să fie cel mai bun elev din clasă. Cu puțin timp în urmă, în clasa lor venise un coleg nou, care, spre marea nemulțumire a lui Grișa, era eminent! Atunci când răspundea noul său coleg, Grișa nu-și mai găsea locul pe scaun, atât de mult își dorea ca băiețelul să facă vreo greșeală. Odată, la ora de matematică, Grișa fu chemat la tablă, pentru a demonstra o formulă nouă. Ca de obicei, el răspunse de nota zece și își luă o grijă. Grișa știa că la matematică avea doar note de zece și, considerând în sinea sa că, dacă astăzi fusese chemat la tablă, mâine învățătoarea nu îl va mai întreba, el nu mai învăță tema nouă pentru acasă.
A doua zi, tot la lecția de matematică, învățătoarea îl chemă pe colegul său eminent la tablă.
Băiețelul răspundea încrezător, iar Grișa se uita insistent la el și șoptea în sinea sa: „Ei, haide greșește ceva, greșește!"
Însă colegul său continua să vorbească fără să se oprească. Ascultându-l, Grișa începu să Îl roage pe Dumnezeu: „Doamne, rânduiește, te rog, așa încât căposul de el să greșească ceva! Doamne Dumnezeule, Tu doar ești atotputernic! Rânduiește, te rog, ca învățătoarea să-i pună nota cinci sau, cel mai bine, nota patru pentru răspunsul său!"
Și, chiar în acel moment, „o minune" se întâmplă! Colegul său într-adevăr se opri din discurs, uitând ceva. Se emoționase și încetase să mai vorbească. Profesoara, văzându-l îngândurat, i se adresă lui Grișa:
- Ei, eminentule, amintește-i te rog colegului tău ceea ce a uitat!
Auzind-o, „eroul nostru" își pierdu graiul.
- Ei, haide, eminentule, du-te la tablă!
Grișa se înroși până în vârful urechilor, încât nici nu mai era în stare să se ridice din bancă.
- Ce-i cu tine? Nu ai învățat tema pentru acasă?
Băiețelul își lăsă capul în jos.
- Dă-mi carnetul, te rog!, spuse învățătoarea, supărată.
Și, peste o clipă, Grișa văzu în carnetul său nota patru, atât de mare, încât ieșea din spațiul destinat semnăturii învățătoarei!
Întorcându-se spre casă, Grișa cugeta necăjit în sinea sa: „Doamne, de ce oare le-ai rânduit pe toate așa? Doar eu Te rugasem să-i pui nota patru colegului meu, nu mie... Și acum, ce mă fac? La sfârșitul trimestrului n-am cum să mai obțin nota zece! Mama se va îngrijora, iar tatăl meu mă va certa. Doamne Dumnezeule, doar Tu ne Înveți pe noi: Cereți și vi se va da (Mt 7,7).”