Citat:
În prealabil postat de pagan
Din punctul meu de vedere aceste asa zise secte fac doar o alta interpretare a Bibliei . Adevarul este Biblia nu este o simpla carte de legi ci aproape o lucrare cu adevarat filozofica . Si este normal sa existe atatea interpetari . Parerea mea :)
|
Nu oricine poate interpreta corect Biblia. Sf. Augustin mentioneaza mai multe criterii care trebuiesc indeplinite de persoana care o face si ar fi o vanitate sa credem ca noi le putem indeplini. De aceea exista Sf. Traditie, ca sa ne ajute sa intelegem si sa interpretam corect. Exista mii de secte/culte neo-protestante, tocmai datorita intepretarii diferite a Bibliei.
Cat despre atitudinea noastra fata de secte, unele atitudini intalnite pe acest forum mi-au lasat un gust amar. Mai multa smerenie si dragoste de aproape n-ar strica. Mie mi se pare normal sa le explicam cu calm si rabdare unde si cum gresesc fata de calea cea dreapta. Poate unii se intorc spre ortodoxie, poate nu. Fiecare isi alege singur calea. Ostilitatea asta insa duce la ura si mandrie in opinia mea, sentimente de care ar trebui sa ne ferim cat mai mult posibil.